Latest News

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ξέσπασε σε κλάμματα ο Όσκαρ Πιστόριους


Με σκυμμένο το κεφάλι ο αθλητής Όσκαρ Πιστόριους ξέσπασε σε δάκρυα, όταν άκουσε τον δικαστή να του απαγγέλλει επισήμως την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. 
Ο αθλητής με τα πρόσθετα μέλη, γνωστός ως...
«blade runner» κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι του, στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για «λάθος» καθώς την πέρασε για διαρρήκτη.
Ο Πιστόριους ξέσπασε σε δάκρυα στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, όπου έφθασε στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εισαγγελείς θα υποστηρίξουν ότι επρόκειτο για «φόνο εκ προμελέτης».
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες στην κατοικία του Όσκαρ Πιστόριους, σε προάστιο της Πρετόριας, όπου βρέθηκε το πτώμα της 26χρονης Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 χιλιοστών στο κεφάλι και το χέρι.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο σπίτι του αθλητή τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα θέλησε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους, εκείνος την πέρασε για διαρρήκτη και την πυροβόλησε θανάσιμα.
Ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν φάνηκε να ικανοποιεί την Αστυνομία, η οποία αντιμετώπισε από την αρχή με καχυποψία τους ισχυρισμούς του αθλητή, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε τελικά κατηγορία για φόνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στην κατοικία του Όσκαρ Πιστόριους, σε προάστιο της Πρετόριας, όπου βρέθηκε το πτώμα της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία έφερε τραύματα από πιστόλι των 9 χιλιοστών στο κεφάλι και το χέρι.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο σπίτι του αθλητή τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα θέλησε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους, εκείνος την πέρασε για διαρρήκτη και την πυροβόλησε, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.