Latest News

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Κόλλησε" ο έλεγχος για τη Λίστα Λαγκάρντ

Απαισιόδοξα μηνύματα για την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου στα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα Λαγκάρντ εξέπεμψε χθες από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ... 
Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αφού περιέγραψε εικόνα αποσύνθεσης στους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστήριξε ότι οι έρευνες δεν έχουν προχωρήσει σχεδόν καθόλου. 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ότι το ΣΔΟΕ έχει εστιάσει στα περιουσιακά στοιχεία 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ (των 60 με τις μεγαλύτερες καταθέσεις και των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου). Εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα επιφυλακτικός και απαισιόδοξος για το πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί η έρευνα αφού, όπως είπε, οι τράπεζες δεν τους έχουν ακόμη αποστείλει καμία πληροφορία για τις εγχώριες καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε επίσης ότι ενώ το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει συνδρομή 100 υπαλλήλων-ελεγκτών για να σχηματιστούν πέντε ειδικές ομάδες και να «τρέξουν» οι έλεγχοι, οι υπάλληλοι που εστάλησαν μόλις προχθές ήταν 2! 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται ως το τέλος Μαρτίου να έχουν καταλήξει σε ποια μη πολιτικά πρόσωπα θα ασκήσουν ποινικές διώξεις και για ποια θα αρχειοθετήσουν την έρευνά τους, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις εμπλοκής τους στην υπόθεση. Ωστόσο έχουν ζητήσει από την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής τις καταθέσεις του νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού Τάσου Μπάνου, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και του υπαλλήλου του υπουργείου, υπεύθυνου για θέματα φορολόγησης μεγάλου πλούτου Χρήστου Αθανασίου.  Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία θα ζητούν την άμεση στελέχωση του ΣΔΟΕ με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», θα στείλουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.