Latest News

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού οι 20χρονοι τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ

Ο "τοξοβόλος του Συντάγματος" και ο "κολλητός" του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι ανάμεσα στους τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας σε τράπεζες, στο Βελβενδό της Κοζάνης. Μάλιστα οι δύο...
από τους συλληφθέντες καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που μάλιστα ήταν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. Ο συλληφθείς είχε κληθεί και στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως βασικός μάρτυρας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να καταθέσει. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Παρασκευή που συνελήφθη στο Βελβεντό.

Ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος» που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας επίσης καταζητούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και δύο νεαροί φοιτητές από την Κοζάνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πλέον, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη έναν πυρήνα από τη συγκεκριμένη οργάνωση που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και για το λόγο αυτό «απαλλοτριώνει» τράπεζες προκειμένου να ενισχύσει το «επαναστατικό» ταμείο.
Επίσης, στην Αντιτρομοκρατική είναι βέβαιοι πως εκτός από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο και τη συγκεκριμένη στην κωμόπολη της Κοζάνης υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι 4 συλληφθέντες είναι εικοσάχρονοι. Μεγαλύτερος είναι ο επονομαζόμενος «τοξοβόλος», που έχει γεννηθεί το 1988. Δύο από τους ληστές που χτύπησαν την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης έχουν γεννηθεί το 1989 και το 1991. Βενιαμίν της ομάδας είναι ο μόλις 20 ετών Νικόλαος Ρωμανός.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης. Στις φωτογραφίες τα πρόσωπα των συλληφθέντων είναι παραμορφωμένα. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι εξής:
Ιωάννης Μιχαηλίδης του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 31-05-1988 στο Μαρούσι.

Μπουρζούκος Ανδρέας – Δημήτριος του Ιωάννη και της Παντελιάς , ο οποίος γεννήθηκε στις 22-11-1989 στον Χολαργό Αττικής.

Πολίτης Δημήτριος του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής.

Ρωμανός Νικόλαος του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 27-01-1993 στην Αθήνα.

Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. Βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας.
Συγκεκριμένα στην κατοχή των Ιωάννη Μιχαηλίδη, γνωστού και ως «Τοξοβόλου του Συντάγματος», και του Δημήτρη Πολίτη βρέθηκαν τα εξής πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας:

Το υπ' αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

Το υπ' αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.















Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούν αρνητική στάση και δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματά τους. Πάντως οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων τεσσάρων ληστών (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι ασύλληπτους δράστες) που διέφυγαν και αναζητούνται. 
ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.