Latest News

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα...

Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα επικράτησε σήμερα στη συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και την...
... υπόλοιπη παρέα.
Ο υπουργός βάλθηκε να λύσει στα λόγια προβλήματα δεκαετίων, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει προσδοκίες για έργα εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε πάντως την ικανοποίησή του και συμφώνησε με τον υπουργό ότι πρέπει ο Πειραιάς να γυρίσει σελίδα!

Η συζήτηση επικεντρώθηκε διάφορα αναπτυξιακά έργα στον Πειραιά, όπως η υπογειοποίηση του
ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, τον διαγωνισμό για τα πέντε ακίνητα, οι μονοδρομήσεις κ.α.

Ειδικότερα από τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:
  • Για στην υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ συμφώνησαν να κάνουν...μελέτη και βλέπουμε μετά αν γίνει ή όχι το έργο. 
Κ. Χατζηδάκης: «Η πρόταση του Δήμου έχει δυο-τρία διαφορετικά σκέλη. Θα εξεταστούν όλες οι επιμέρους προτάσεις και από πλευράς τεχνικής και από πλευράς επιλεξιμότητας σε σχέση με το ΕΣΠΑ. Χρονοδιαγράμματα συγκεκριμένα δεν μπορώ να σας δώσω, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τους αμέσως επόμενους μήνες". 
  • Για το διαγωνισμό των πέντε ακινήτων φιλέτων ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης αναφέρθηκε μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα, λέγοντας: "Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση".
Eπί της ουσίας, όμως, έμεινε μόνο η ατάκα του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκο : "Ευχαριστούμε για την ταχύτητα γιατί 42 χρόνια αυτά τα ακίνητα έμεναν και μας κοιτούσαν ηττημένα..."!

  •  Για τις μονοδρομήσεις υποσχέθηκαν για μια ακόμη φορά ότι θα γίνουν σε συνδυασμό με τα έργα του ΤΡΑΜ. Απλώς να θυμίσουμε  πως οι μονοδρομήσεις έχουν εξελιχθεί σε έργο-ανέκδοτο, καθώς εξαγγέλλονται εδώ και χρόνια από τρεις δημοτικές αρχές (Αγραπίδη, Φασούλα, Μιχαλολιάκου), αλλά ακόμα δεν έχουν μονοδρομηθεί κεντρικοί δρόμοι της πόλης. 
@  Θέλουμε λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα στον Πειραιά...