Latest News

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Έφυγε σαν κύριος ο δολοφόνος του Θ. Λαζανά!

Απέδρασε ο δολοφόνος του Θανάση Λαζανά στην ΠάτραΝέα απίστευτη γκάφα για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από 15 ημέρες απέδρασε ο Αφγανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά...

στην Πάτρα. 

H δολοφονία είχε γίνει η αρχή για σοβαρά επεισόδια, εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, ξυλοδαρμούς μεταναστών και γενικότερα έκρυθμη κατάσταση επί πολλές ημέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η απόδραση, αν και έγινε πριν από 15 ημέρες περίπου, έγινε γνωστή μόλις την Παρασκευή στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.

Οι γονείς του Θανάση Λαζανά μπήκαν σήμερα μέσα στη δικαστική αίθουσα και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο.
Ετσι ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ο Αφγανός αντιμετωπίστηκε ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.
Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ' οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο.
Η δολοφονία του άτυχου Λαζανά σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου του 2012 όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές κατά τη διάρκεια συμπλοκή.