Latest News

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πύρινη τραγωδία με τρία ανήλικα αδέλφια

Συγκλονίζει η τραγωδία με τρία παιδιά ηλικίας 5, 7 και 15 ετών που
έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους. Ο μεγαλύτερος αδελφός προσπάθησε να σώσει τα μικρότερα αδέλφιά του που...
έμεναν μαζί με τη γιαγιά τους σε διώροφη κατοικία στο χωριό Μεσορόπη του Δ. Παγγαίου Καβάλας. 
Μέσα στο σπίτι, εκτός από τα τρία αδέρφια, βρίσκονταν οι γονείς και η γιαγιά των παιδιών οι οποίοι πρόλαβαν και βγήκαν φωνάζοντας στους γείτονες να έρθουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει τα αδελφάκια του. Στο σπίτι διέμεναν συνολικά δέκα άτομα, οι γονείς τους, άλλα τρία αδερφάκια και οι παππούδες τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε από ξυλόσομπα. Η φωτιά πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας εύφλεκτων υλικών μέσα στο σπίτι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα. Ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο μικρότερα αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις. Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα.