Latest News

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στον ανακριτή για την απάτη στον ΕΟΤ

Ενώπιον του 15ου Τακτικού Ανακριτή απολογούνται σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την απόπειρα απάτης σε βάρος του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και...


...πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού. Πρόκειται γιατον 39χρονο ειδικό σύμβουλο έναν 44χρονο επιχειρηματία, έναν άνδρα και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και έναν ακόμα 44χρονο άνδρα εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας. 
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία. 
Η αποκαλυφθείσα απάτη στον ΕΟΤ πάντως παίρνει νέα τροπή αφού οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό καταγγέλλουν - με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε, χθες, Πέμπτη - ότι ο κατηγορούμενος πήρε τα μπλοκ επιταγών από τους ταμίες του οργανισμού μετά από παρέμβαση και πιέσεις της τότε διοίκησής του. 
Παράλληλα καταγγέλλουν ότι ο Βασιλάκος καλούσε στο γραφείο του υπαλλήλους του ΕΟΤ και τους ζητούσε σημαντικά έγγραφα τα οποία δεν είχε την εξουσιοδότηση να χειρίζεται.