Latest News

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο βιαστής–δολοφόνος της Ζωής

Ο μανάβης της κρίσης, γείτονας της άτυχης κοπέλας ήταν πίσω από το άγριο έγκλημα στην Ξάνθη. Ο δράστης ομολόγησε τελικά στις αρχές και συνελήφθη. Πρόκειται για ένα άτομο που και στο...

...παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις βιασμού, αλλά και για χρήση ναρκωτικών. 

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη ονομάζεται Χρήστος Παπάζογλου και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας. Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο της αστυνομίας αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τρεις επιθέσεις και απόπειρες βιασμού, ενώ είχε εμπλακεί και σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών στην περιοχή των Αβδηρών. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Γεννήθηκε και έζησε στο χωριό Μυρωδάτο, ενώ περιστασιακά εργαζόταν ως υπάλληλος βενζινάδικου, ενώ πρόσφατα -εδώ και ένα μήνα- άνοιξε και λειτουργεί ένα μανάβικο στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας.
Τον τελευταίο χρόνο έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Περικλέους 30 στον 5ο όροφο (φώτο:my-greek.blogspot.com). Μάλιστα όπως αναφέρει το gkdata.gr έμενε εκεί χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, καθώς είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μην τον πληρώνει προσωρινά, αφού δεν είχε καθόλου χρήματα και τον διαβεβαίωνε πως περιμένει να εισπράξει πολλά λεφτά από μία αποζημίωση που θα έπαιρνε από το δημόσιο για την άδικη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει προφυλάκισή του για απόπειρα βιασμού.
Και το σπίτι, αλλά και το κατάστημα του δράστη είναι πολύ κοντά στο σπίτι της 34χρονης. Γι αυτό και ο δράστης αφού βίασε, βασάνισε και έκαψε την κοπέλα, έτρεξε να κρυφτεί στο σπίτι του που ήταν λίγα λεπτά μακριά
Πάντως εντύπωση προκαλούσε στην τοπική κοινωνία πως παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε σχεδόν κάθε βράδυ ήταν στα μπαράκια της πόλης για ποτό, γι αυτό και εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή και σε μικροκλοπές.
Μόλις έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία πως ο Χρήστος Παπάζογλου ήταν ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, περίπου 300 άτομα βρέθηκαν έξω από το σπίτι του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

 Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης είχαν προσαχθεί δέκα άτομα φερόμενα ως ύποπτα, ωστόσο τα βλέμματα είχαν στραφεί σε αυτόν, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για επιθέσεις και απόπειρες βιασμούς, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος. 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, φέρεται αρχικά να είχε ομολογήσει την πράξη του ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος φέρεται να αναίρεσε τα όσα είπε ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. 
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράκου της Ξάνθης, καθώς εντόπισαν ένα αποτύπωμα του σε αυτοκίνητο στην πυλωτή όπου έγινε το έγκλημα. Μάλιστα, υπήρξε και οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην περιοχή. 
Η κάμερα, τον έχει καταγράψει, να κινείται κοντά στο σημείο του εγκλήματος, λίγο πριν δολοφονηθεί η κοπέλα. 
Ο δολοφόνος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού και ναρκωτικά, και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας, αφού έμενε πολύ κοντά στο σπίτι. Από τις αρχές γίνεται λόγος για ένα άτομο που έχει διαταραγμένη προσωπικότητα, μάλιστα δεν διστάζουν να τον αποκαλούν «δράκο της Ξάνθης». 

Ο δολοφόνος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι 

Η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι μετά από νυχτερινή διασκέδαση με φίλη της. Οι δυο τους χωρίστηκαν μόλις λίγα στενά πριν από το σημείο που ο δολοφόνος – βιαστής της είχαν στήσει καρτέρι. Μόλις η 34χρονη έφτασε στην εξώπορτα του σπιτιού και έβαλε τα κλειδιά στην κλειδαριά, ο δράστης της επιτέθηκε και την ακινητοποίησε. 
Τα όσα ακολούθησαν τα περιγράφει ο ιατροδικαστής. Τι είδε ο ιατροδικαστής Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής στο ΣΚΑΪ, το θάνατο της κοπέλας, προκάλεσε ο συνδυασμός των χτυπημάτων ή καλύτερα, των τραυμάτων. 
Τα τραύματα στο κεφάλι, εκείνα στα γεννητικά όργανα αλλά και τα εγκαύματα στο σώμα της κοπέλας έβαλαν τέλος στη ζωή της κοπέλας. 

Τι κατέθεσε στην Αστυνομία ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή 

Μια φίλη της άτυχης 34χρονης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί την θεωρούν πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 
Ο δρόμος των δύο γυναικών είχε χωρίσει δύο στενά πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος και μόλις λίγα λεπτά πριν η 34χρονη βρεθεί τετ α τετ με τον ή τους δολοφόνους της. 
Η φίλη της άτυχης κοπέλας κατέθεσε στην Αστυνομία πως το θύμα δεν διατηρούσε κάποια ερωτική σχέση το τελευταίο διάστημα, καθώς και ότι δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι δέχεται απειλές. Παράλληλα, είπε πως η 34χρονη έδειχνε χαρούμενη και καθόλου προβληματισμένη. Επίσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της διασκέδασής τους στο νυχτερινό κέντρο, που βρίσκονταν λίγο πριν τη φριχτή δολοφονία, όλα κύλησαν ομαλά και δεν έπεσε στην αντίληψή της κάποιο ύποπτο πείραγμα ή ενόχληση από άλλη παρέα.   
iefimerida.gr