Latest News

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες εικόνες απ΄ τον κόσμο

H κάθε χώρα τηρεί τις δικές της παραδόσεις για τα Χριστούγεννα και τη δική της κουλτούρα στον τρόπο που υποδέχεται τη Γέννηση Του Θεανθρώπου και μαζί τον Άη Βασίλη. Στην Αυστραλία, όπου είναι καλοκαίρι, Ανήμερα των Χριστουγέννων οι...

...
παρέες συναντιούνται στους δρόμους κρατώντας κεριά και τραγουδούν όλοι μαζί τα κάλαντα.
Τα Χριστούγεννα στη Μεγάλη Βρετανία εορτάζονται με μεγάλη επισημότητα. Την Παραμονή οι οικογένειες τυλίγουν τα δώρα τους, ψήνουν κουλουράκια και κρεμούν τις κάλτσες στο τζάκι ώστε να τις βρει ο Άη Βασίλης. Συγκεντρώνονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους και κάποιοι λένε ιστορίες σχετικές. Τα παιδιά συνήθως γράφουν ένα γράμμα στον Άη Βασίλη όπου εκφράζουν τις επιθυμίες τους.
Στην Ισπανία η εορταστική περίοδος ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ επί μία εβδομάδα εορτάζεται ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου. Οι εκκλησίες στολίζονται με έλατα όπως και οι υπαίθριες αγορές. Ταμπούρλα, ντέφια, καστανιέτες και μίνι κιθάρες είναι προς πώληση ώστε να αρχίσει το κέφι στους δρόμους με τραγούδι και χορό. Τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ψάλλοντας τα κάλαντα ή τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να ανταμειφθούν με γλυκά, παιχνίδια και μικρά μουσικά όργανα.
Στη Φλόριντα περίπου 150 σέρφερς Άγιοι Βασίληδες , ξωτικά και χιονάνθρωποι κατέκλυσαν την παραλία Cocoa.