Latest News

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνουν τον Καραχάλιο για απάτη στον ΕΟΤ


Μια καλοστημένη κομπίνα για να "τρώνε" λεφτά από τον ΕΟΤ αποκαλύφθηκε και ήδη η αστυνομία έχει περάσει χειροπέδες σε πέντε άτομα. Ανάμεσά τους και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου. Οι πέντε...
συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία. Τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Η αστυνομία ψάχνει και τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, για να δώσει διευκρινήσεις για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου, χωρίς να υπάρχει οφειλή του οργανισμού.
Η καλά μελετημένη κομπίνα
Σύμφωνα με την αστυνομία ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες. Τα μπλοκ επιταγών περιήλθαν στην κατοχή του αφού τα ζήτησε ο ίδιος προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο. Έτσι έκοψε την επιταγή στις 17 Δεκεμβρίου από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών και μάλιστα η τελευταία σελίδα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αργοπορούσε η διαδικασία διασταύρωσης της οφειλής, γνησιότητας της υπογραφής και τυχόν αξίωσης της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας είχε κοπεί.
Αφού έκοψε την επιταγή ζήτησε να εισπραχθεί Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 μεσημέρι. Ο χρόνος που επέλεξε μόνο τυχαίος δεν ήταν. Αφενός γιατί εκείνη την ώρα η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές και αφετέρου γιατί πριν μόλις δυο 24ωρα πριν άλλαξε η διοίκηση του οργανισμού. Ειδικότερα ο κ. Καραχάλιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, και στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ως γγ του ΕΟΤ ο κ. Λειβαδάς.
Το χρονικό της απάτης
Μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος την ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την κοπέλα. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, υπεύθυνοι του οποίου της είπαν «υπάρχει πρόβλημα» και να κρατήσει το σώμα της επιταγής. Έτσι τα σχέδια χαλάνε και η επιταγή μπλοκάρεται από την τράπεζα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς κατευθύνθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, όταν η τράπεζα ειδοποίησε τον ΕΟΤ τότε αμέσως έγινε συνάντηση στο γραφείου του κ. Λειβαδά μεταξύ του ίδιου, του ειδικού συμβούλου του, και του υπεύθυνου Οικονομικών υποθέσεων του ΕΟΤ.
Στη συνέχεια κι επειδή εμπλέκονται και δημοσίοι υπάλληλοι ο γγ τους ΕΟΤ κ. Λειβαδάς σε συνεργασία με την υπ. Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη αποφασίσουν η υπόθεση να μην πάει στον εισαγγελέα αλλά στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε "επιδρομή" αστυνομικλων οι οποίοι σφράγισαν το κτίριο και όλα τα γραφεία και όλη τη νυχτα και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έπαιρναν καταθέσεις από τους υπαλλήλους.
Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε την συγκεκριμένη κοπέλα, ταξίδευσε έως τη Σύρο, πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπεύθυνοι του οποίου είπαν πως δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα της και τελικώς, χθες, και την ίδια. Εκείνη είπε ότι την επιταγή της την έδωσε ένας φίλος της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν τελικά σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κ. Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του οργανισμού, και να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές σε αυτές αλλά να προσποριστούν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως για αυτή την «υπηρεσία» του θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον κ. Καραχάλιο προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μακροσκοπικά η υπογραφή της συγκεκριμένης επιταγής που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, μοιάζει πλαστογραφημένη κάτι που θα πιστοποιηθεί πλήρως στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από γραφολογική εξέταση με την γνήσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει κάποια άλλη πράξη εκτός από αυτήν την επιταγή. Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.