Latest News

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης

Στη φυλακή θα οδηγηθεί για την υπόθεση της Proton Bank ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία μετέβη στον...

...Ευαγγελισμό όπου ο εισήχθη μετά τη σύλληψή του χθες Πέμπτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο επιχειρηματίας επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην Proton Bank. 
Επίσης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και για το λόγο αυτό επέλεξε να μη λάβει προθεσμία και να απολογηθεί στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Μάλιστα σε πολλές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού να την παρέπεμπε σε υπομνήματα που είχε δώσει με την ιδιότητα του υπόπτου στον Εισαγγελέα Ι. Δραγάτση που ερεύνησε την υπόθεση. Φέρεται επίσης να επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών. 
Ο επιχειρηματίας, ενώ επρόκειτο να παραμείνει απόψε φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό και τις επόμενες μέρες να αποφασιστεί αν θα μεταχθεί στις φυλακές ή στο νοσοκομείο των φυλακών, τελικά μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί. Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και καθώς δεν εντοπίστηκε παθολογικό πρόβλημα κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Δαφνί. 
Εν τω μεταξύ, ενώπιον της ανακρίτριας θα οδηγηθούν οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη, που συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως ύποπτοι φυγής. Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, ύψους 701 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η Proton σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη όταν εκείνος μετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση. 
Nωρίτερα, ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε άλλες τρεις συλλήψεις, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του κ. Λαυρεντιάδη. Συγκεκριμένα, βάσει ενταλμάτων σύλληψης από τη 2η ειδική ανακρίτρια, συνελήφθησαν το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. 
Με άλλο ένταλμα της ανακρίτριας καταζητείται ο Πέτρος Κυριακίδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για γυναίκα, πρώην στέλεχος της τράπεζας.