Latest News

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δεν πείθουν για τα ρουσφέτια στο "Κανάλι 1"

Όσοι έτυχε να ακούσουν πριν από λίγο την τοποθέτηση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου για το "Κανάλι 1", τότε σίγουρα θα έμειναν με την απορία...

για ποιον λόγο επιμένει να χρεώνεται πολιτικά τα ρουσφέτια-σκάνδαλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Φασούλα. 
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όλη η αγωνία της διοίκησης του Δήμου εξαντλείται στο πως θα διασώσει τα ειδικά και οικογενειακά ρουσφέτια στη ΔΗΡΑΠ. 
Το δήλωσε δημόσια ο δήμαρχος, λέγοντας ότι πήρε τηλέφωνο στο ΑΣΕΠ και παρακάλεσε να βρεθεί λύση! Μάλιστα, με τα τερτίπια τους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάφεραν έστω και προσωρινά να κρατήσουν ορισμένους εργαζόμενους. Εννοούν εκείνα τα ρουσφέτια που βάφτισαν μουσικούς παραγωγούς. Μάλιστα, τα εμφανίζονται να είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ γνωρίζουν ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστά. 
Έτσι, όχι μόνο δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα, αλλά διακινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα για να συγκαλύψουν τα παράνομα ρουσφέτια της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 
 Μιλάμε για απίστευτη πολιτική ανοησία και απορούμε πως ο δήμαρχος πέφτει σ' αυτήν την παγίδα. 
Προφανώς κάποιοι τον έχουν παρασύρει σε ένα μεγάλο λάθος, αφού η ρουσφετολογική και μικροκομματική πρακτική θα τους κάνει μόνο ζημιά από όποια πλευρά και άποψη το δει κανείς. 
Καλό είναι, λοιπόν, να το ξαναδεί το θέμα όσο είναι ακόμα καιρός. 
Γιατί τον ακούγαμε πριν από λίγο να προσπαθεί να υπερασπιστεί μια λάθος επιλογή και δεν έπειθε με τίποτα και κανέναν. Πως μπορείς να είσαι πειστικός όταν από μια δημοτική επιχείρηση απολύονται εργαζόμενοι πιο χρήσιμοι και έμπειροι, ενώ αυτοί υποστηρίζουν δημόσια πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασώσουν όσους προσελήφθησαν με παράτυπες διαδικασίες;  
Είναι δυνατόν το μόνο μέλημα τους να είναι επί της ουσίας να γλυτώσουν όσους δημιούργησαν το πρόβλημα και προκάλεσαν τις απολύσεις των υπόλοιπων εργαζόμενων; 
Όμως ακόμα κι αν καταφέρουν προσωρινά να σώσουν τα ρουσφέτια της ντροπής, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβουν ότι θα υπάρξουν και νέες καταγγελίες με δήθεν ανώνυμες επιστολές στο ΑΣΕΠ και τότε δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πολιτικά λάθη της δικής τους δημαρχιακής θητείας. 

@ Με άλλα λόγια, το κενό (και η βλακεία θα λέγαμε) δεν κρύβονται...