Latest News

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται η ώρα της ευθύνης για το "Κανάλι 1"

Τα ψέμματα τελειώνουν κάποτε κι έρχεται η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο...
του Πειραιά. 
Το "Κανάλι 1" έχει επί της ουσίας σταματήσει να εκπέμπει εδώ και σχεδόν ένα μήνα. 
Μπορεί οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων να συνεχιστούν τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα για την καταβολή των μισθών και την ανάκληση των απολύσεων. 
Ωστόσο το θέμα με το "Κανάλι 1" δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο πολιτικό. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και θα πρέπει να αποδοθούν σε όσους ευθύνονται για τη διάλυση του δημοτικού ραδιοφώνου.

 Η Διοίκηση του Δήμου μπορεί να κληρονόμησε μια νοσηρή κατάσταση στη ΔΗΡΑΠ, αλλά επέλεξε όχι μόνο την συγκαλύψη σκανδάλων των προηγούμενων, αλλά με τα λάθη και τις παραλείψεις της χρεώνεται πλέον τις συνέπειες της ανικανότητας της να δώσει λύση στο πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια.

Μερίδιο ευθύνης -όσο τους αναλογεί- έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που είτε κάνουν τα στραβά μάτια στις παράτυπες και ρουσφετολογικές διαδικασίες είτε περιορίζονται σε ψηφοθηρικές κορώνες μόνο για τους μισθούς και τις απολύσεις των εργαζομένων. Κάτι δηλαδή που επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι, ενώ παραμένει το πρόνλημα.

Αυτή η ιστορία με το "Κανάλι 1" έχει τραβήξει πολύ καιρό και έχει κοστίσει πολλά λεφτά στους Πειραιώτες. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδωθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

@ Ίσως το θέμα του ραδιοφώνου θα πρέπει να συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση...