Latest News

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το "Reportaz Net" στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ήταν αναμενόμενο το θέμα που ανέδειξε το «Reportaz Net» για την προμήθεια νέων  οχημάτων και εξοπλισμού καθαριότητας ύψους 8.000.000 ευρώ, να κυριαρχήσει στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
  του Πειραιά.
Η αρχή έγινε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μίχα, ο οποίος δήλωσε πως διάβασε το θέμα στο «Reportaz Net», καθώς και την άποψη εργαζόμενου του δήμου Βασίλη Γκιτάκου που πρόσφατα δημοσιεύσαμε. 
Μάλιστα, ζήτησε να επανεξεταστεί σε νέα βάση η υπόθεση του leasing, καθώς τα ποσά που εγκρίθηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είναι εξωπραγματικά για τα δεδομένα της εποχής. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίοι άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή, τόσο για την επιλογή του να ανανεώσει εκ βάθρων τον εξοπλισμό στην καθαριότητα, όσο και γιατί πέρασε το θέμα ενώ απουσίαζε η αντιπολίτευση.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Γιάννη Καρδαρά, ο οποίος ρώτησε τον δήμαρχο για ποιό λόγο νομίζει πως μπορεί να αποφασίζει τη διάθεση τόσο μεγάλων ποσών για τα επόμενα πέντε χρόνια, από τη στιγμή που δεν ξέρει αν θα είναι δήμαρχος (!) και αν θα είναι πρωθυπουργός ο κουμπάρος του, που του δίνει επιχορηγήσεις! 

Ο Δήμαρχος
Η απάντηση του δημάρχου ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη και δεν διέφερε πολύ από αυτή που το γραφείο τύπου του δήμου έστειλε στο «Reportaz Net». 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε πως ο διαγωνισμός θα γίνει υπό το φως της διαφάνειας και πως είναι ανοικτός να συζητηθεί εκ νέου το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανανέωση του εξοπλισμού στην καθαριότητα, λέγοντας πως στόχος του είναι να καθαρίσει τον Πειραιά από τη βρωμιά και πως δεν θα τον σταματήσει η αντιπολίτευση.