Latest News

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Γ. Μίχας: Στα ύψη τα δημοτικά τέλη

Ακριβά θεωρεί ότι είναι για ακόμη μια χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη στον Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας, ο οποίος...


καταθέτει προτάσεις για μειώσεις και απαλλαγές για ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Ειδικότερα, προτείνει να υπάρξουν μειώσεις της τάξης του 50 % ή και απαλλαγές για πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές, οικογένειες, για τους έχοντες βαριά αναπηρία και πολύ χαμηλά εισοδήματα και να δοθούν ειδικά κίνητρα για το επιχειρείν, η δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου αποφάσισε τη διατήρηση της υφιστάμενης τιμής, δηλαδή 2,11 € ανά τετραγωνικό μέτρο, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο περαιτέρω, την σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.
Την ίδια στιγμή και κατά κοινή ομολογία, η παροχή των υπηρεσιών καθαριότητας στην πόλη φθίνει, ειδικά στις γειτονιές και συνοικίες του Πειραιά εκτός βεβαίως των πέριξ του δημαρχείου δρόμων και οδικών αρτηριών που για το για την έξωθεν καλή μαρτυρία διατηρούνται σχετικά καθαροί.
Επιπρόσθετα η δημοτική αρχή αντί να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά με πενταετή χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) νέου εξοπλισμού για την καθαριότητα συνολικού κόστους περίπου 8 εκ. €, χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των πολιτών.
Τα ανταποδοτικά τέλη θα μπορούσαν επιπλέον να είχαν μειωθεί αφού ο Δήμος Πειραιά για το 2013 θα πληρώσει περίπου 450.000,00 € λιγότερα χρήματα από αυτά που έδωσε το 2012 μέσω των ανταποδοτικών τελών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής μετά την πρόσφατη απόφαση του τελευταίου περί καθορισμού των εισφορών των δήμων μελών του.