Latest News

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι εκτελεστές του φαρμακοποιού

Πέντε μήνες μετά εξιχνιάστηκε  από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά, κοντά στο φαρμακείο του,  στην περιοχή...  
 του Ρέντη. 
Οι εκτελεστές του άτυχου φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά,  είναι ένας 29χρονος και ένας 33χρονος και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ ήταν εκείνοι που αποφάσισαν και πραγματοποίησαν τη ληστεία.
Συνεργοί τους ήταν άλλα τέσσερα άτομα δύο άντρες και δύο γυναίκες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις Έλληνες δύο άντρες- αδέρφια και μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, και μία υπήκοο Αλβανίας 26 ετών αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ χθες το πρωί, προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τρεις Έλληνες και οι δύο από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας (η 26χρονη και ο 29χρονος), ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας και ο τρίτος υπήκοος Αλβανίας (33χρονος).
Η μοιραία ημέρα – Τι πρόδωσε τους δολοφόνους
Την ημέρα της δολοφονίας οι δράστες οι δύο Αλβανοί είχαν στήσει καρτέρι στον άτυχο φαρμακοποιό, τον οποίο αφού λήστεψαν, εκτέλεσαν εν ψυχρώ, γιατί έκανε το λάθος να αντισταθεί.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκα σε κίτρινο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας και εξαφανίστηκαν. Έκαναν όμως το μοιραίο λάθος και στον τόπο της ανθρωποκτονίας, κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, τους έπεσαν μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.
Στα γάντια, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντοπίστηκε στο εξωτερικό μέρος τους βιολογικό υλικό του φαρμακοποιού, ενώ στο εσωτερικό βιολογικό υλικό αγνώστων ανδρών.
Από το DNA ταυτοποιήθηκε δείγμα αντίστοιχου υλικού, που λήφθηκε από τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας.
Τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου, βρέθηκε στη Νέα Κηφισιά, ολοσχερώς καμένο, ένα κίτρινο αυτοκίνητο ίδιας μάρκας με εκείνο που είχαν διαφύγει μετά τη δολοφονία του φαρμακοποιού οι δράστες.
Από την έρευνα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην 26χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε καταγγείλει την κλοπή του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Η 26χρονη υπήκοος Αλβανίας δεν κατάφερε να θολώσει τα νερά και κατέθεσε ψευδώς αφενός μεν πως ο 29χρονος Αλβανός βρισκόταν μαζί της την ημέρα της ανθρωποκτονίας, αφετέρου δε - κατόπιν συνεννόησης μαζί του- την κλοπή του οχήματός της, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας.
Από τις έρευνες προέκυψε πως ο 23χρονος Έλληνας ήταν εκείνος που μετέφερε το αυτοκίνητο της διαφυγής των δραστών σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς, όπου αφού το περιέλουσε με πετρέλαιο, στη συνέχεια το έκαψε, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος. Μαζί του βρίσκονταν ο 25χρονος αδερφός του και η 18χρονη φίλη του.
Σε βάρος των τριών υπηκόων Αλβανίας (29χρονου, 33χρονου και 26χρονης), καθώς και του 23χρονου Έλληνα έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και κρατούνται.
Οι άλλοι δύο Έλληνες (18χρονη και 25χρονος) κατηγορούνται για πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος.