Latest News

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση εκλογών, αλλά και τις αντιδράσεις της κοινωνίας προκύπτουν από  δύο νέες έρευνες μετά τη ψήφιση... του Μνημονίου 3.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στο BHMA της Κυριακής,ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,1% έναντι 20,4% της ΝΔ.
Επίσης δείχνει τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, ενώ συνεχίζεται το ναυάγιο για το ΠΑΣΟΚ:
Χρυσή Αυγή 10,4%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,4%
ΚΚΕ 5,7%
ΔΗΜΑΡ 4,6%

Το Μνημόνιο
 
Στο μεταξύ,  κατά του «Μνημονίου 3» τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένο τον ανασχηματισμό για να πορευθεί η κυβέρνηση στην επόμενη ημέρα.
Η έρευνα της εταιρείας Rass για το λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «Μνημονίου 3».
Το 69,7 των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα καταψήφιζε το πακέτο σκληρών μέτρων έναντι του 26,2% που δήλωσε ότι θα το υποστήριζε με την ψήφο του.
 Σε ποσοστό 30,5% οι πολίτες θεωρούν τον ανασχηματισμό ως την πιο σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα με ένα 28,2% να προτιμάει να μείνει η κυβέρνηση ως έχει.

Δυσαρεστημένοι δείχνουν να είναι οι πολίτες και από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, καθώς σε ποσοστό 73% εκτιμούν ότι δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ελιγμών και θα μπορούσε να πετύχει πιο ευνοϊκούς όρους.