Latest News

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γιατί "έκοψαν" την Έλλη Στάη από το δελτίο της ΕΡΤ

Ένταση στις σχέσεις της κεντρικής παρουσιάστριας της ΕΡΤ, Έλλης Στάη, με τον διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλο, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οδηγούν σε αλλαγές στο κεντρικό δελτίο. Χαρακτηριστικό του...

...κλίματος που επικρατεί είναι ότι η Πηνελόπη Γαβρά παρουσίασε χθες το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 9. 
Το απόγευμα της Τρίτης ο Βασίλης Θωμόπουλος συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Αιμίλιου Λιάτσου στο "Εθνος", προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ότι "η Ελλη Στάη τον απαξιώνει επαγγελματικά, ενώ παράλληλα δεν είναι συνεργάσιμη διατυπώνοντας συνεχώς διαφορετικές απόψεις στην παρουσίαση του δελτίου για θέματα τόσο λειτουργικά όσο και ουσίας". Στη συνέχεια ο Αιμ. Λιάτσος μαζί με τον Β. Θωμόπουλο επισκέφθηκαν τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο προκειμένου να τον ενημερώσουν. 
Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Β. Θωμόπουλου, η Ελλη Στάη, "δεν συνεργαζόταν, είχε διαφορετικές απόψεις για την ιεραρχία των ειδήσεων, τα βίντεο, τους ρεπόρτερ". Ο ίδιος αρνείται ότι το διακύβευμα είναι πολιτικό και ότι ο καβγάς γίνεται για το "πάπλωμα". 
Αποστάσεις πάντως από την έκρυθμη αυτή κατάσταση παίρνει ήδη ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου, δηλώνοντας ότι δεν είχε ποτέ και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να κάνει κανενός είδους παρέμβαση στη δημοσιογραφική δουλειά που γίνεται στην ΕΡΤ. 
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό "TV Έθνος" η Έλλη Στάη είχε δηλώσει: "Η πρόθεσή μου όταν αποδέχθηκα την πρόταση της ΕΡΤ ήταν να πάω και να μείνω. Για να κάνουμε δουλειά βάθους και ουσίας, αυτό προϋποθέτει και χρόνο. Το θέμα δεν είναι μόνο οι δικές μου προθέσεις αλλά και ποιες είναι οι προθέσεις της ΕΡΤ". 
Πρόσφατα, πάντως, φούντωσαν οι φήμες για συνεργασία της με το Star, όταν φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού από τον γενικό Διευθυντή, Σταμάτη Μαλέλη. 
Το Συμβόλαιο της Έλλης Στάη με την ΕΡΤ λήγει τον Φεβρουάριο του 2013.