Latest News

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τι (δεν) απαντά ο Δήμος για κτίριο του ΣΚΑΙ

Μπορεί ο Δήμος Πειραιά να εξέδωσε μέσω του γραφείου τύπου ανακοίνωση για το θέμα με τα τέλη για το κτίριο του ΣΚΑΙ συμφερόντων Αλαφούζου, επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο, ωστόσο...


...δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς-Όλοι Μαζί" Αντώνη Καλογερόγιαννη. 
Στην ανακοίνωση υπάρχουν εκφράσεις εντυπωσιασμού, καθώς γίνεται λόγος για σκανδαλολόγους που αποζητούν πέντε λεπτά δημοσιότητας", ενώ χαρακτηρίζονται ως φαντασιώσεις όσα ακούγονται χωρίς να αναφέρει τίποτα για το ύψος  των δημοτικών τελών  που πληρώνει η ιδιοκτησία του ΣΚΑΙ στο Δήμο Πειραιά. Απλά σημειώνει ότι γενικά και αόριστα πως εφαρμόζει το Νόμο, λες και θα μπορούσε να γίνεται κάτι διαφορετικό και να το έλεγαν δημοσία. 

Αν και δεν θα γίνεται σοφότεροι μπορείτε να διαβάσετε  την ανακοίνωση του γραφείου τύπου, η οποία  έχει ως εξής:
"Με αφορμή αναρτήσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες, περί καταβολής τελών ή μη κτιρίου επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, στο Νέο Φάληρο από το Γραφείο Τύπου ανακοινώνεται ότι:

Κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι σκανδαλολόγοι επιχειρούν να αποκτήσουν τα πέντε δευτερόλεπτα δημοσιότητας με κάθε τρόπο. Γι΄αυτό και επιστρατεύουν κάθε μέσο, κάθε ψέμα και κάθε φαντασίωσή τους για να το παρουσιάσουν ως αληθινό γεγονός. Η δημοτική αρχή σε αυτή την κρίσιμη ώρα που περνά ο τόπος, αυτούς τους μήνες που αγωνίζεται  για να λύσει χρόνια προβλήματα της πόλης και το καταφέρνει δεν μπορεί να ασχολείται με βαρίδια και νοοτροπίες του χθες που κράτησαν τον  Πειραιά καθηλωμένο.

Απλώς θεωρεί χρήσιμο να ενημερώσει το φυσικό της σύμμαχο που είναι ο πειραϊκός λαός, ότι εφαρμόζει το Νόμο απαρέγκλιτα και προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς καμία εξαίρεση".

@ Το βασικό ερώτημα είναι πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο Δήμος ως δημοτικά τέλη για το κτίριο του ΣΚΑΙ τα τελευταία δύο χρόνια και αν το ποσό αυτό είναι ανάλογο με την πραγματική έκταση των εγκαταστάσεων ή η ιδιοκτησία εκμεταλλεύεται κάποιο παραθυράκι του νόμου και πληρώνει ψίχουλα στο Δήμο την ώρα που οι πειραιώτες καταβάλλουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα...