Latest News

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Όταν ο Χωμενίδης τα χώνει στον Μιχαλολιάκο

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς η πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση συζητείται ακόμη. Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης απευθύνει μέσω του facebook μια...

...ερώτηση στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, εμπλέκοντας τον Ελύτη, τη Μερκούρη και άλλους. Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Εάν αντιμετώπιζα τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, θα του έκανα μια και μοναδική ερώτηση: "¨Οταν ισχυρίζεστε ότι είστε με την Ελλάδα, για ποιά Ελλάδα μιλάτε; Για την Ελλάδα του αλκοολικού Διονυσίου Σολωμού; Του πτωχαλαζόνος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη; Του φαντασμένου Εμμανουήλ Ροίδη; Του περιθωριακού ζωγράφου Θεόφιλου; Του εκκεντρικού Ανδρέα Εμπειρίκου; Του μεγαλοαστού Οδυσσέα Ελύτη; Του κομμουνιστή Γιάννη Ρίτσου; Της ελευθεριάζουσας Μελίνας Μερκούρη; Ή του ομοφυλόφιλου Μάνου Χατζιδάκι; Προφανώς όλοι οι παραπάνω -η δική μας Ελλάδα- θα αποτελούσαν στόχους σας. 
Και η Ελλάδα στην οποίαν εσείς αναφέρεστε είναι η Ελλάδα του κάτω κόσμου. Δηλαδή του υπόκοσμου..." Λίγο νωρίτερα σε άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει: «Αυτό που κανείς -νομίζω- δεν έχει επισημάνει είναι ότι ο Μιχαλιολάκος έχει φωνή γριάς. Και τι γριάς! Σκατόγριας».