Latest News

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η αποθέωση της πολιτικής του τίποτα

https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQKo72efo7pZjw7pY-7R3ImWzK-1w6PcnrbyNuekvF75omkl_xrΑν και θα μπορούσε κανείς να γελάσει με όσα διαδραματίζονται εδώ και μια βδομάδα κάτω στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο ένα δεν μπορεί να το αφήσεις να περάσει στο ντούκου, γιατί είναι χαρακτηριστική περίπτωση...
αποθέωσης της πολιτικής του τίποτα.

 Μιλάμε για την πρόταση-πυροτέχνημα περί δημιουργίας νέου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα. Το "ανύπαρκτο" θέμα απασχόλησε εδώ και μια ολόκληρη βδομάδα σχεδόν όλους τους φορείς του Πειραιά, λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην πόλη. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, να τους πούμε με λίγα λόγια τι συνέβη, για να καταλάβουν ποιοι είναι και με τις ασχολούνται όσοι υποτίθεται έχουν αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσουν και να λύσουν τα επιμέρους προβλήματα μιας χώρας που φλερτάρει εδώ και δύο χρόνια με τη δραχμή. 

Πάνε, λοιπόν, οι εκπρόσωποι των εταιρειών της κρουαζιέρας για να κάνουν μια εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο γενικό γραμματέα λιμενικής πολιτικής. Εκεί, κάποιος θυμήθηκε ότι υπήρχε παλιά μια πρόταση για δημιουργία νέου λιμανιού για την κρουαζιερά στο Φαληρικό Δέλτα. 
"Ας κάνουμε μια επιτροπή να εξετάσει το θέμα", λέει ο νέος γενικός γραμματέας  που μάλλον είναι άσχετος ειδικώς με την πολιτική. Μετά βγαίνει δελτίου Τύπου με την "είδηση" και γίνεται "θέμα" κυρίως στις οικονομικές εφημερίδες. 

Το παίρνει χαμπάρι ο "Πάπας από το Βατικανό" στο λιμάνι και τρελαίνεται με όσα γράφονται. Βγάζει μια ανακοίνωση-απάντηση που τα χώνει άγρια γιατί βλέπει να ανοίγει μια συζήτηση από το πουθενά και να του τινάζει στον αέρα τα σχέδια για έργα στο λιμάνι. Τους λέει ότι η κατασκευή του νέου λιμανιού είναι πρακτικά ανέφικτη και οικονομικά ασύμφορη, ενώ τους καλεί να του δείξουν κάποια μελέτη που στηρίζει την πρόταση τους (δεν υπάρχει τίποτα).

Βλέποντας τη φασαρία βγαίνει και η εξαφανισμένη αντιπολίτευση του Δήμου Πειραιά και κατηγορεί τον δήμαρχο ότι είναι "απών", ενώ τον καλεί να πάρει θέση για το μείζον ανύπαρκτο θέμα που απασχολεί την πόλη. 

Ο δήμαρχος σηκώνει το γάντι και δηλώνει ότι είναι αιτία πολέμου η δημιουργία νέου λιμανιού στο Φαληρικό Δέλτα. Και αρχίζει κύκλο συναντήσεων. Πρώτα βλέπει τον εκπρόσωπο των εταιρειών κρουαζιέρας, ο οποίος τα μαζεύει μετά τις αντιδράσεις ΟΛΠ και Δήμου. Μετά συναντά το γενικό γραμματέα λιμένων, έχοντας μαζί του και την αόρατη στον Πειραιά ΡεΠούση. Προφανώς φοβάται μήπως γίνει καμία καταστροφή στο λιμάνι και μετά γράφουν για κανένα... συνωστισμό!

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος εμφανίζεται ότι έλυσε το μεγάλο ανύπαρκτο θέμα, 
η τοπική εκπρόσωπος του Μπάρμπα Φώτη φαίνεται ότι ασχολείται με το μεγάλο ανύπαρκτο πρόβλημα του Πειραιά και ο νέος κι άσχετος γενικός γραμματέας πως γνωρίζει το μεγάλο ανύπαρκτο λιμάνι...

@ Αν όλα αυτά είναι σοβαρά πράγματα, τότε ας γελάσουμε με την αποθέωση της πολιτικής του τίποτα...