Latest News

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τα σενάρια για το "Κανάλι 1"


Διάφορα σενάρια (σοβαρά και μη) για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης του ραδιοφώνου έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ και καιρό κάτω στο λιμάνι...

του Πειραιά. 

Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να αναζητεί λύση για το "προβληματικό" δημοτικό ραδιόφωνο. Ακούγονται διάφορα νομικά τερτίπια, αλλά και διάφορες προτάσεις της πλάκας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος για να μετατάξει εργαζόμενους της ΔΗΡΑΠ στο Δήμο. Ο στόχος είναι να εμφανιστεί μειωμένο το κόστος λειτουργίας στο "Κανάλι 1", το οποίο κοστίζει πάρα πολλά χρήματα στον πειραϊκό λαό. Αν και υπήρξε μια μείωση στο μπάτζετ που ανέρχεται περί τα 1.800.000 ευρώ, εξακολουθούν να θεωρούνται πολλά, ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η λύση αυτή φαίνεται να συναντά αρκετές δυσκολίες και δεν έχει υλοποιηθεί τουλάχιστον προς το παρόν παρά το γεγονός ότι κάποιοι την επιθυμούν διακαώς με ρουσφετολογική νοοτροπία. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται εδώ και καιρό στον 7ο όροφο είναι να βρεθεί κάποιος ιδιώτης και να βρεθεί φόρμουλα στο ιδιοκτησιακό για να αναλάβει μέρος του προγράμματος και των εξόδων του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Κάποιες επαφές και συναντήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς οι επιχειρηματίες δεν έδειξαν ενδιαφέρον να ξοδέψουν χρήματα για το δημοτικό ραδιόφωνο.
Φαίνεται πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος ν' αναλάβει το "Κανάλι 1" εκτός  και αν του το χαρίσουν!Αυτό όμως θα προκαλέσει άλλα προβλήματα, τα οποία θα τα γράφουμε σ' άλλη ανάρτηση.