Latest News

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

SOS : Χάνονται τα πλοία στο Σαρωνικό

Στη Βουλή η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - ΑργοσαρωνικούΣε "άγονη γραμμή" έχει μετατρεπεί ο Αργοσαρωνικός, καθώς τα πλοία φεύγουν το ένα μετά το άλλο από τα κοντινά νησιά.
To θέμα...
της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Μεθάνων και των νησιών του Αργοσαρωνικού (Πόρου - Υδρας - Σπετσών) με τον Πειραιά φέρνει στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.


Στην ερώτηση στην οποία αναφέρεται ως «ακραία και καταστροφική η νέα υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η διακοπή και μάλιστα στη θερινή περίοδο αιχμής, δρομολογίων πλοίων που πλημμελώς εξυπηρετούσαν τα Μέθανα, τον Πόρο, την Υδρα και τις Σπέτσες, έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες του Αργοσαρωνικού, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις από αυτή την εξέλιξη, είναι καταστροφικές. Απειλείται η τουριστική δραστηριότητα σε μια περιοχή, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό».