Latest News

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οργάνωση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε συστήσει ο Άκης!

Φωτιά είναι για τον Άκη το πόρισμα των εισαγγελέων καθώς πως αναφέρεται σ’ αυτό ο πρώην υπουργός και παραλίγο πρωθυπουργός της χώρας, είχε..


...συστήσει «οργάνωση» προκειμένου να ξεπλένει τις μίζες από τις προμήθειες του Δημοσίου
Στις 103 σελίδες του πορίσματος τους, οι δύο εισαγγελείς, κυρίες Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου, αναφέρονται στη δράση του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλά και 14 προσώπων ακόμη. Τελικό συμπέρασμα των εισαγγελέων είναι ότι «τέλεσαν αδίκημα που τιμωρείται με ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 10 ετών» καθώς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό «τη νομιμοποίηση εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας τελεσθείσας σε βάρος του Δημοσίου, με ζημία του Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ».
Τα TOR M1 και τα υποβρύχια
Οι μίζες που προσπαθούσε να ξεπλύνει η οργάνωση προέρχονται, σύμφωνα με το πόρισμα, από τις προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων που διαχειρίστηκε ως υπουργός Αμυνας.
Όπως λέει το πόρισμα, ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.
Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την κρίση των δύο Εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση «Η υποδομή (σ.σ. που δημιουργήθηκε για τους σκοπούς της νομιμοποίησης χρημάτων) είναι βέβαιο ότι εξακολουθεί να υφίσταται δεδομένου ότι μέρος μόνο αυτής έχει εντοπιστεί».