Latest News

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έστειλαν στο νοσοκομείο τον Μάριο Λώλο

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια στο Σύνταγμα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Λώλος χτυπήθηκε με...



γκλόμπ και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου θα χειρουργηθεί.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και για τα όσα αναφέρθηκαν σε ΜΜΕ από δημοσιογράφους, που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν χθες στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός. Σημειώματα που άφησαν πολίτες χαρακτηρίζουν τον 77χρονο αγωνιστή, υπόδειγμα πολίτη και σύμβολο αντίστασης στον αγώνα κατά του Μνημονίου και των σκληρών μέτρων που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Στο χειρουργείο ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος

Γύρω στις επτά το απόγευμα κι ενώ προηγουμένως είχε γίνει πορεία μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατεία Συντάγματος, περίπου 500 άτομα έκλεισαν τη λ. Αμαλίας φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης.

Για να μην επαναληφθούν τα προχθεσινά επεισόδια, η αστυνομία είχε τοποθετήσει και πάλι τα σιδερένια κιγκλιδώματα μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, εμποδίζοντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο κτίριο της Βουλής.

Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση υπήρξε ένταση και μικρής διάρκειας πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, που έληξε με περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα αργότερα και ύστερα από καταδίωξη στην Ερμού, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 νεαρούς, των οποίων την απελευθέρωση ζήτησαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες. Ακόμη και μετά το τέλος της συγκέντρωσης αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμεναν στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου.

«Υποχρέωση η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε σχετικά ότι «εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μας για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριου Λώλου.

Ευχόμαστε τελικά όλα να πάνε καλά. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ως Πολιτεία, να προχωρήσουμε σε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την άμεση απόδοση ευθυνών», προσέθεσε.