Latest News

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για κύριες και επικουρικές συντάξεις -πείνας

Με 202 ψήφους υπέρ έναντι 80 κατά και ένα «παρών» oλοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου που επιφέρει περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.Κατά την ψηφοφορία, στροφή 180 μοιρών έκαναν...


πέντε βουλευτές της ΝΔ που ενώ είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, τελικά υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο.

Πρόκειται για τους βουλευτές Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης.

Αντίστοιχα την αποχή επέλεξαν άλλοι 10 βουλευτές διαγραφέντες από τη ΝΔ επειδή είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόκειται για τους κυρίους Παπασιώζω, Βλάχο, Γιαννάκη, Μαρκόπουλο, Γκιουλέκα, Ζώη, Καρασμάνη, Βαγιωνά και τις κυρίες Βόζεμπεργκ και Ιατρίδη.

Σταθεροί στη θέση τους παρέμειναν οι βουλευτές κύριοι Σταμάτης, Τζίμας, Γαληνός, Μελάς και οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια Τσαρουχά, οι οποίοι καταψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο όπως είχαν κάνει και με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Χρήστος Μαγκούφης άλλαξε στάση υπερψηφίζοντας τον εφαρμοστικό νόμο.

Στη συζήτηση επικράτησε ένταση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με αιχμή την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε αλλαγές στην τροπολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διαγράφοντας την παράγραφο 1 του άρθρου 5, που προέβλεπε αύξηση κατά 50% του συνολικού ποσού εγγύησης του ελληνικού δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδας.