Latest News

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τουλάχιστον 25.000 αναγνώστες πήραν την "Ελευθεροτυπία" των συντακτών...


Δυναμική παρουσία για τους «Εργαζόμενους» με πωλήσεις 25.000-30.000 φύλλα! Οι πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου ήταν θετικές για το χθεσινό απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας». Με 56 σελίδες, επώνυμα άρθρα και...

ανώνυμα ρεπορτάζ, μετά από 56 ημέρες απεργίας το απεργιακό φύλλο κυκλοφόρησε από την αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία «Ενότητα» που εκδίδει την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Η θετική απήχηση του φύλλου, για τα δεδομένα της εποχής, στηριγμένη κυρίως στη ενημέρωση, μέσω των social media δείχνει πως υπάρχει ένα κοινό που επιθυμεί να ενημερώνεται από την «Ελευθεροτυπία». Υπάρχει με το ένα ή τον άλλο τρόπο ένα αίτημα για επανέκδοση. Στόχος των εργαζομένων είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων και η επανέκδοση τη εφημερίδας. προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση δεύτερου απεργιακού φύλλου, καθώς μια τέτοια απόφαση πρέπει να ληφθεί από τη γενική συνέλευση. Αυτό που λένε οι εργαζόμενοι είναι πως πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει προς την ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δικηγόροι της εκδότριας στο χθεσινό δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναβολή, είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τις τράπεζες και εντός των επόμενων 10 ημερών μπορεί να βρεθεί λύση.
Ερωτηματικά την ίδια ώρα προκαλεί η στάση της ΕΣΗΕΑ, η οποία προχώρησε σε 24ωρη απεργία, ως τον πρωί της Πέμπτης, αντί για την 48ωρη που συνήθως προκήρυσσε στην εφημερίδα, τη μέρα που κυκλοφόρησε το απεργιακό φύλλο.
media-industry.blogspot