Latest News

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι 10 καλύτερες πόλεις - ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2012

Η λίστα του Lonely Planet περιλαμβάνει γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές πόλεις που θα βρεθούν στο προσκήνιο είτε γιατί θα φιλοξενήσουν σημαντικές διοργανώσεις είτε γιατί αλλάζουν την εικόνα τους είτε γιατί θα σου προσφέρουν...
ένα απολαυστικό ταξίδι.
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Αγαπημένη πρωτεύουσα των Ελλήνων –και όχι μόνο- το Λονδίνο είναι πάντα στιςπρώτες θέσεις προτίμησης των ταξιδιωτών. Φέτος έχεις έναν ακόμα λόγο ναπας: αφού το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.Αν και οι αγώνες θα διεξαχθούν κυρίως στις ανατολικές περιοχές τουΛονδίνου, ολόκληρη η πόλη θα αναμορφωθεί. Δεν χρειάζεται να σου πούμετα highlights του Λονδίνου, το πιο πιθανό είναι να το έχεις ήδηεπισκεφθεί κι αν όχι σίγουρα θα το έχεις δει σε ταινία.
Μουσκάτ, Ομάν

Ανκαι δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλες αραβικές πρωτεύουσες, όπως τοΝτουμπάι ή η Ντόχα, το Μουσκάτ δεν έχει να ζηλέψει (σχεδόν) τίποτα σεσχέση με τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, σε επίπεδο υποδομώντουλάχιστον. Μουσεία, αξιοθέατα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυτελήκαταλύματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες υπόσχονται ευχάριστηδιαμονή. Αν αγαπάς το shopping θα λατρέψεις την περιοχή Qurum, όπουέχουν τα outlet καταστήματά τους διάσημοι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.
Μπανγκαλόρ, Ινδία

Φημισμένηγια την νόστιμη κουζίνα, την κουλτούρα και τους «ζωντανούς» κατοίκουςτης, η Μπανγκαλόρ, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις τηςΝότιας Ασίας. Αναπτύσσεται ταχύτατα, τόσο οικονομικά όσο καιτεχνολογικά, και είναι πλέον «εθισμένη» στην καλή ζωή. Θα μετακινηθείςεύκολα στην πόλη χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο και υψηλής ταχύτηταςμετρό που διασχίζει την πόλη.
Cádiz, Ισπανία

Ιδανικάπρέπει να επισκεφθείς το Cádiz το Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια δηλαδήτου δεκαπενθήμερου καρναβαλιού που μετατρέπει την ραστώνη της πόλης σεζωηρό πανηγύρι, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι που χορεύουν,πίνουν και τραγουδούν με απίστευτο κέφι. Το Cádiz χρήστηκεΙβηρο-Αμερικανική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 – και είναι ηπρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη παίρνει αυτή την τιμή. Μπορεί να μηνέχει τα ίδια πλήθη τουριστών με τη Σεβίλλη ή την Κόρδοβα, αλλά λίγαμέρη ενσαρκώνουν το πνεύμα της τολμηρής Ανδαλουσιανής ζωής όπως τοCádiz.
Στοκχόλμη, Σουηδία

Γραφική,«πράσινη» και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη, με μποέμ μπαρ και έναν τρόποζωής εντελώς διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να ζούμε στηνΕλλάδα, η πρωτεύουσα της Σουηδίας θα σε μαγέψει. Δεν είναι αυτό που θαέλεγες «οικονομικό» ταξίδι, γιατί η Στοκχόλμη είναι από τις πιο ακριβέςπόλεις, επομένως κανόνισε αναλόγως το budget σου.
Guimarães, Πορτογαλία

Μιααπό τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, στη βόρεια Πορτογαλία, πουπεριλαμβάνεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλααυτά δεν έχει πολλούς ξένους τουρίστες, γεγονός που την καθιστά ακόμαπιο όμορφη. Τα μεσαιωνικά κτίρια με τις κεραμοσκεπές, τα επιβλητικάαρχοντικά, τα παλάτια και το κάστρο, κατάλοιπα μιας άλλης εποχής,καθιστούν την Guimarães αξέχαστο προορισμό. Το 2012 είναι ιδανικήπερίοδος για να την επισκεφθείς γιατί θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσατης Ευρώπης, που σημαίνει ότι θα μπορείς να δεις αμέτρητες παραστάσειςκαι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Σαντιάγο, Χιλή

Μετάτο μεγάλο σεισμό και τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους, η Χιλή ατενίζεικαι πάλι με αισιοδοξία το μέλλον. Το Σαντιάγο έχει καταπληκτικήνυχτερινή ζωή, πολλά μουσεία αλλά και το υψηλότερο κτίριο σε όλη τηνήπειρο, το Torre Gran Costanera, με 70 ορόφους, τα εγκαίνια του οποίουθα γίνουν το 2012. Τι θα έλεγες να πάς; (λέμε τώρα…)
Χονγκ Κονγκ, Κίνα

ΤοΧονγκ Κονγκ συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την πορεία του προς την πλήρηδημοκρατία. Πόλη ζωντανή, με πλούσια θεατρική και μουσική σκηνή αλλάκαι καλλιτεχνικά δρώμενα όλων των μορφών τέχνης.
Ορλάντο, ΗΠΑ

Ανείσαι μπασκετόφιλος, το Ορλάντο είναι ο κατάλληλος προορισμός για σένατο 2012, αφού θα το 61ο NBA All-Star Weekend (25 και 26 Φεβρουαρίου).Το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, φέρνει μαζί ένα μεγάλομέρος του κόσμου του μπάσκετ και της μουσικής, για διαγωνισμούς«καρφωμάτων», parties, συναυλίες και φυσικά το All-Star Game.
Darwin, Αυστραλία

Ξέχνατη παλιά φήμη που ήθελε το Darwin πόλη των ψαράδων και τωνονειροπαρμένων χίπις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με μια ανανεωμένηνυχτερινή σκηνή, πλούσιες αγορές και εστιατόρια και παγκόσμιας κλάσηςζώνες άγριας φύσης σε απόσταση αναπνοής, η πόλη Darwin αποτελεί πλέονέναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς. Το λέει άλλωστε και τοLonely Planet!