Latest News

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ερωτήματα για το θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναπάντητα ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών έχει προκαλέσει η χθεσινή απόπειρα απόδρασης που κατέληξε σε ομηρία τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων. Λίγες ώρες μετά το αίσιο τέλος δεν έχει απαντηθεί.......  Πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστού; Πώς έφτασαν τα μαχαίρια στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα είναι στο ζενίθ, που ο κόσμος φοβάται μέσα και έξω από το σπίτι του, το μόνο που μας έλειπε είναι να μην υπάρχει ασφάλεια και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι παραλείψεις και τα λάθη που «όπλισαν» το χέρι του Βλαστού

Κομβικό σημείο των ερευνών ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν τα όπλα στην φυλακή και το κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.Πληροφορίες σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρουν ότι το όπλο έφτασε στον Π. Βλαστό από συγγενή κρατούμενο στην διάρκεια του επισκεπτηρίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τον Μ. Νικολόπουλο (μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), ο οποίος υποστήριξε ότι το βρήκε «από μέσα».

Επιπλέον, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπεται στον Παναγιώτη Βλαστό, στον άνθρωπο που θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς να δέχεται ελεύθερο επισκεπτήριο, χωρίς να μεσολαβεί το διαχωριστικό τζάμι.

Πάντως, αν αληθεύει ο ισχυρισμός του Μ. Νικολόπουλου, ότι το όπλο τα βρήκαν «από μέσα», η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και το σωφρονιστικό σύστημα αποδεικνύεται εύθραυστο.