Latest News

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτές πίσω από τα κάγκελα για τον Δ. Καπράνο;

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνος Χριστούγεννα στη φυλακή φαίνεται ότι θα κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος. Ο γνωστός Πειραιώτης παραμένει προφυλακισμένος εδώ και ένα μήνα για την υπόθεση της αγοράς του δομημένου ομολόγου...
...από το ΤΣΠΕΑΘ. Απορριπτική ήταν η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα εφετών σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο Δημήτρης Καπράνος ήταν απορριπτική. Όπως είναι γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του (στις 10 Νοεμβρίου 2011) στον εφέτη ανακριτή Γ. Λέκκα για την υπόθεση σχετικά με την αγορά ομολόγων αξίας 130 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2006, που ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων.
Η απόφαση για την προφυλάκισή του ήταν με ομόφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν στοιχεία που απέστειλαν οι ελβετικές αρχές στον εφέτη ανακριτή, από τα οποία φέρεται να προκύπτει η κίνηση εμβασμάτων 1.887.000 ευρώ σε τράπεζες του Λονδίνου, του Πειραιά και της Γενεύης με αποδέκτη τον ίδιο και μάλιστα περίπου δέκα ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας-Θεσσαλονίκης).
Οι κατηγορίες που του αποδίδονται και τις οποίες ο ίδιος αρνείται είναι για «απιστία», «απάτη», «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» και «δωροδοκία».
Τον τελικό λόγο για τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισης του Δ. Καπράνου θα έχει προσεχώς το Συμβούλιο των Εφετών.
@ Αχ ρε Δημήτρη...