Latest News

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο καβγάς (και) για τα δωρεάν βιβλία


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης κριτικάρει τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο, δείχνοντας πως μεταξύ των δύο ανδρών, υπάρχει… βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για φθηνό εντυπωσιασμό και επικοινωνιακά κόλπα του δημάρχου, τονίζοντας πως δεν ήταν πρωτοβουλία δική του, αλλά της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.
 πολιτική κόντρα.
 Αυτή τη φορά αφορμή για τον καβγά ήταν τα δωρεάν βιβλία που τύπωσε και μοίρασε ο δήμος Πειραιά στους μαθητές. Ο
Συγκεκριμένα αναφέρει πως η υπουργός κάλεσε τους Δημάρχους σε συνεργασία με τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να τυπώσουν φωτοτυπίες με τα αναγκαία κεφάλαια μαθημάτων μέχρι να τυπωθούν τα κανονικά βιβλία. Τα έξοδα θα καλυφθούν από τις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες με την σειρά τους θα χρηματοδοτηθούν από την Κυβέρνηση.

Για την ιστορία, η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη έχει ως εξής:

"Τη γκάφα με την έλλειψη βιβλίων την φετινή σχολική χρονιά, την στιγματίσαμε με τον πιο σκληρό τρόπο. Το Υπουργείο Παιδείας- ανεξάρτητα των ευθυνών του- εκτέθηκε στην συνείδηση των πολιτών, το ίδιο και η αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Παρ’ ότι οι καταλήψεις των Λυκείων κάθε φθινόπωρο είναι περίπου «θεσμός» χρόνια τώρα, η έλλειψη βιβλίων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσέφερε σ’ αυτούς που υποκινούν από συνήθεια τις καταλήψεις, ένα ανέλπιστο δώρο.
Η Υπουργός Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου στην προσπάθειά της να μειώσει τα προβλήματα, κάλεσε τους Δημάρχους σε συνεργασία με τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να τυπώσουν φωτοτυπίες με τα αναγκαία κεφάλαια μαθημάτων μέχρι να τυπωθούν τα κανονικά βιβλία.
Τα έξοδα θα καλυφθούν από τις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες με την σειρά τους θα χρηματοδοτηθούν από την Κυβέρνηση (Υπουργεία Παιδείας-Εσωτερικών).
Ο Δήμαρχος Πειραιά, προς τιμήν του, ανέλαβε μαζί με την Ενιαία Σχολική Επιτροπή και την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την αναγκαία αυτή πρωτοβουλία, να τυπώσει 10 χιλιάδες βιβλία.
Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες του Πειραιά, ότι ο Δήμος θα μοιράσει 10 χιλιάδες φωτοτυπίες βιβλίων στους μαθητές Δωρεάν!
Εμείς ρωτάμε, γιατί Δήμαρχε, θα μπορούσε ο Δήμος να ζητήσει από τους μαθητές να πληρώσουν τις φωτοτυπίες των βιβλίων; Τα έξοδα, δεν προέρχονται από το ταμείο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής τα οποία στην συνέχεια θα καλυφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών;
Μας ενημερώνει επίσης η ανακοίνωση του Δήμου, ότι τα βιβλία θα μοιρασθούν από τα Γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Εμείς πάλι ρωτάμε, γιατί Δήμαρχε, να μην πάνε κατευθείαν τα βιβλία στα σχολεία;
Γιατί χαλάς και σκιάζεις μια θετική πρωτοβουλία;
Γιατί πέφτεις στην παγίδα του φθηνού εντυπωσιασμού";