Latest News

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πότε θα καθαρίσει αυτή η πόλη, δήμαρχε;

Σίγουρα η εικόνα αποτυπώνει την πραγματικότητα που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην πόλη. Ίσως ν' αδικεί, ως ένα βαθμό, τη συνολική προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό για...να καθαρίσει ο Πειραιάς. 

Ωστόσο, η φωτογραφία δεν δημοσιεύεται για να κάνουμε μικροπολιτική πολιτική (δεν είναι του στυλ μας να λαϊκίζουμε όπως κάνουν συνήθως κάποιοι άλλοι). Ούτε θέλουμε για να προβοκάρουμε την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. (Τι μπορείς, άλλωστε, να τους πεις για την απεργία, όταν δίνουν αγώνα με σύνθημα "Ή εμείς ή αυτοί;").

Δύο είναι οι λόγοι που βάζουμε αυτή τη φωτογραφία:

O πρώτος αφορά στους συμβασιούχους οδοκαθαριστές που τόσο καιρό θέλουμε να γράψουμε μια καλή κουβέντα για τη δουλειά που κάνουν με την σκούπα και το φαράσι στους δρόμους. ( Ελπίζουμε ν΄ ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, τουλάχιστον σ' όσους δουλεύουν κανονικά). 


Ο δεύτερος έχει να κάνει με την προεκλογική ατάκα του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου που δεν χάνει ευκαιρία να την επαναλαμβάνει ότι θα διώξει κάθε είδους σκουπίδι και θα κάνει τον Πειραιά την καθαρότερη πόλη της χώρας. Αυτό το οφείλει στους πειραιώτες και τα παιδιά τους.

Η αλήθεια είναι όμως πως τα κάθε είδους σκουπίδια παραμένουν εδώ με τα λαμόγια και τα πιράνχας να ζουν και να βασιλεύουν πέριξ της πλατείας Κοραή.

@ Αν δεν μπορέσεις να τα διώξεις, τότε δεν μπορεί ουδείς να μιλά για καθαρό Πειραιά, δήμαρχε...