Latest News

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Γ. Μίχας : "Διγλωσσία" για τα σκουπίδια


Για υποκριτική στάση και κομματική σκοπιμότητα κατηγορεί ο Γιάννης Μίχας τον δήμαρχο Πειραιά  Βασίλη Μιχαλολιάκο. «Από τη μια δηλώνει πως στηρίζει τους εργαζόμενους και δεν δέχεται το σχέδιο Σγουρού για την αποκομιδή των απορριμμάτων, από την άλλη εισηγήθηκε μελέτη που...
...παραδίδει τον τομέα Καθαριότητας σε ιδιώτες». Το δήλωσε ο Γιάννης Μίχας, μόλις ενημερώθηκε για την τοποθέτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, για το μείζον θέμα της καθαριότητας.


Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης προσάπτει στον γαλάζιο δήμαρχο διγλωσσία, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «υποκριτική». Ο Γιάννης Μίχας προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, στηρίζει τους εργαζόμενους, λόγω κομματικής σκοπιμότητας.

Διαβάστε τι λέει ο Γιάννης Μίχας:
"Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση που έχει τηρήσει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Και αυτό διότι την ίδια στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται πομπωδώς και κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενη περίπτωση ιδιωτικοποίησης του συγκεκριμένου τομέα, σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήθηκε και πέρασε δια της πλειοψηφίας μελέτη, με την οποία παραδίδει στους ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στην εν λόγω μελέτη με την οποία επιχειρείται η πλήρης ανατροπή όλων όσων μέχρι σήμερα ισχύουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρεται ότι η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών είναι ανύπαρκτη και προτείνεται ως η πιο συμφέρουσα λύση η μέθοδος της αναερόβιας χώνευσης για παραγωγή βιοαερίου και λιπάσματος. Και όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως περιβαλλοντική και οικονομοτεχνική μελέτη και κυρίως χωρίς προηγουμένως ο κ. Μιχαλολιάκος να έχει ρωτήσει τους ενδιαφερόμενους Δήμους, Περάματος και Κερατσινίου, αφού ο όλος σχεδιασμός πρόκειται να λάβει χώρα σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό!
Η παράταξή μας θεωρεί ότι πρόκειται για ακόμη μία προφανή περίπτωση διγλωσσίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα για προκλητική πρακτική εκδούλευσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, των οποίων τους αγώνες στηρίζει μεν, με εμφανή σκοπιμότητα δε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόμματος από το οποίο προέρχεται.
Πράγμα που επιβεβαιώνει η πλήρης απροθυμία της Δημοτικής Αρχής να συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια άμβλυνσης της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών στον Πειραιά, σε αντίθεση με τις προσπάθειες που καταβάλλουν η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και η Περιφέρεια Αττικής.
Ρωτάμε λοιπόν τον Δήμαρχο Πειραιά τι από όλα ισχύει; Είναι υπέρ ή κατά της εισόδου ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας; Ας διαλέξει, διότι δεν μπορεί από τη μία να εμφανίζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και από την άλλη να φέρνει τους ιδιώτες στη διαχείριση των απορριμμάτων από την πίσω πόρτα.
Από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συμφωνούμε με την ιδέα της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας, αντιθέτως η παράταξή μας έχει κατά καιρούς καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της δουλειάς τους, την εισαγωγή νέων μεθόδων συλλογής των απορριμμάτων, και έχει μιλήσει για την ανάγκη ενίσχυσης της ανακύκλωσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών και του εξοπλισμού. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε στην ανατροπή του σημερινού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων από έναν κεντρικό φορέα και στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ανάληψη της σχετικής ευθύνης από κάθε Δήμο χωριστά.
Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά εάν έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία για το μαρτύριο που περνούν καθημερινά οι Πειραιώτες από τους όγκους των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί σε κάθε γειτονιά της πόλης, να συζητήσει με τους εργαζομένους στην καθαριότητα ώστε να επιλέξουν άλλες λύσεις για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα της Κυβέρνησης, γιατί μέχρι σήμερα κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Οι πολίτες περνούν δύσκολα, ας μην τους κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη".