Latest News

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τεα-α-τετ Παπακωνσταντίνου- Μιχαλολιάκου


Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε νωρίτερα ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ατζέντα, το...
...υπέρογκο χρέος που κληρονόμησε η δημοτική αρχή το οποίο απειλεί την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου αφού αγγίζει τα 140.000.000 ευρώ.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ζήτησε απ΄ τον υπουργό παραγραφή ενός ποσού των τόκων, πενταετή περίοδο χάριτος, μείωση του επιτοκίου κάτω του 5% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου στα 25 χρόνια, από τα 15 που είναι σήμερα. Η αντίδραση του υπουργού ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη. Δεν δεσμεύθηκε για καμία από τις παραπάνω προτάσεις, απλά υποσχέθηκε να μελετήσει το…θέμα.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού. Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο αναπληρωτής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κάρλες και δύο σύμβουλοί του. Σε δήλωσή του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε πως αναγνωρίζει ως χρέος μέρος του ποσού (από 80-100.000.000 ευρώ), χαρακτηρίζοντας το υπόλοιπο, ως τοκογλυφικό επιτόκιο της Πολιτείας στον Δήμο Πειραιά.

Τέλος, επεσήμανε πως σε αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει ως ξεχωριστό θέμα το οικονομικό αδιέξοδο, για να ακουστούν οι «φωνές» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος πλεύσης για την αντιμετώπιση του χρέους.