Latest News

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ναυμαχία για τα σχολεία


Φουντώνει η κόντρα του βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Α΄ Πειραιά Δημήτρη Καρύδη και του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, με αφορμή την...

...σθεναρή αντίσταση του Δημάρχου στις συγχωνεύσεις των σχολείων του Πειραιά. Ο Δημήτρης Καρύδης περνά στην αντεπίθεση, λέγοντας πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ισοπεδώνει ένα μείζονος σημασίας θέμα για κομματικούς λόγους, ενώ τον χαρακτηρίζει λαϊκιστή!


Το σημείο της ανακοίνωσης του Δημήτρη Καρύδη που αφορά στον Δήμαρχο Πειραιά έχει ως εξής:


"Γιατί αυτή η καταστροφολογία, η ισοπέδωση, ο μηδενισμός, η παραπλάνηση, η καλλιέργεια του φόβου, της ανασφάλειας και της σύγχυσης από τον Δήμαρχο Πειραιά και ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη της εκπαίδευσης προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές;

Γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα αν είναι σωστό στην σημερινή εποχή να λειτουργούν σχολεία με 10-15 μαθητές, σε μια πόλη όπως ο Πειραιάς.

Και αν κάποιος γονέας έχει το απόλυτο δικαίωμα να μην εμπιστεύεται το πολιτικό και εκπαιδευτικό σύστημα, να εκφράζει επιφυλάξεις και διαφωνίες γιατί στο κάτω- κάτω η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας διαχρονικά νοσεί βαριά, το ίδιο δικαίωμα δεν το έχει ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη.

Ας μην κάνει λοιπόν τον «ανήξερο» και τον «επαναστάτη».

Τον κ. Δήμαρχο τον βολεύει, για κομματικούς λόγους, την αναβάθμιση των σχολείων να τη βαφτίζει κλείσιμο και κατάργηση. Όπως και ο κ. Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, κ. Χαρακλιάς, γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ, καλλιεργεί το φόβο στους συναδέλφους του και να τους παραπληροφορεί ότι αν χάσουν την οργανική τους θέση θα μετατεθούν στη…Λάρισα.

Αυτό είναι το επίπεδο συζήτησης και συνεννόησης που κατά τ’ άλλα επιζητεί ο κ. Δήμαρχος.

Όσον αφορά τον περιβόητο διάλογο τον οποίο επικαλείται διαρκώς ο κ. Μιχαλολιάκος είναι γεγονός ότι τον διεξάγει με «τέχνη».

Απαξίωσε να καλέσει τους βουλευτές στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Όπως και τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δημοτικά Όργανα για να ενημερωθούν πλήρως και να συζητήσουν διεξοδικά παρότι το είχαν ζητήσει. Απαξίωσε να καλέσει τους βουλευτές του Πειραιά έστω σε μια συνάντηση μαζί του για να συζητήσουν υπεύθυνα και δημιουργικά είτε να ζητήσει να πάμε όλοι μαζί στο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου, όπου επέλεξε να πάει μόνος του. Απλώς προτίμησε να εξαντλήσει τις δραστηριότητες του επιλέγοντας κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και εντυπωσιασμού, στις οποίες όπως ήταν φυσικό δεν ανταποκρίθηκε ο πειραϊκός λαός παρά την τεράστια κινητοποίηση.

Επιτέλους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας ας αφήσουμε πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Άλλωστε επίλεκτο κυβερνητικό στέλεχος ήταν στην κυβέρνηση Καραμανλή και κάτι ξέρει για όλα αυτά.

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας είναι κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό θέμα και πάνω από όλα χρειάζεται υπεύθυνη και ουσιαστική αντιμετώπιση.

Οι σημαίες του λαϊκισμού και του ΟΧΙ σε όλα, μπορεί να διαμορφώνουν πρόσκαιρες συμμαχίες αλλά μυρίζουν ναφθαλίνη και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

ΥΣ: Αλήθεια αφού ο κ. Δήμαρχος κόπτεται για τα «παιδιά του Πειραιά» γιατί δεν στέλνει τις υπηρεσίες του να μαζέψουν τα βουνά σκουπιδιών τουλάχιστον έξω από τα σχολεία. Επίσης ας μοιράσει τα χρήματα που έχει αποφασίσει η Δημοτική Επιτροπή σε όλα τα σχολεία που έχουν φθάσει να μην έχουν πετρέλαιο λόγω δικής του διοικητικής ανεπάρκειας".

@Η απάντηση του Δημάρχου Πειραιά αναμένεται...σφοδρή.