Latest News

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι "κλοσάρ" έπιασαν λιμάνι

«Πρωτεύουσα» των κλοσάρ τείνει να γίνει ο Πειραιάς, καθώς οι άστεγοι έχουν κατέβει στο μεγάλο λιμάνι. Μια απλή βόλτα στους κεντρικούς δρόμους είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι η μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στον δρόμο είναι ανύπαρκτη.Πρόσφατα, διάφορα......«φυτευτά» δημοσιεύματα εκθείαζαν τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Δαβάκη, ως προς την απομάκρυνση των αστέγων από κεντρικό σημείο της πόλης. Δύο συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα. Πρώτον ότι ο επονομαζόμενος "Σερίφης" Γιώργος Δαβάκης δεν έχει ανάγκη από το γλείψιμο διαφόρων «παραγοντίσκων» του Πειραιά. Και δεύτερον ότι η «επιχείρηση-άστεγοι» θα είχε νόημα αν φρόντιζε ο δήμος Πειραιά την περίθαλψή τους και την μετέπειτα υγιή επανένταξη τους στην κοινωνία. Το να μεταφέρεις «το πρόβλημα» δεν σημαίνει ότι το έλυσες. Απλά το πήγες αλλού.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας για τις Κοινωνικές δράσεις τόνισε πως αποτελούν προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.
Η παροχή μέριμνας είναι καθαρά ανθρωποκεντρική υπόθεση και είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιάσει ο Δήμος Πειραιά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Κοινωνικών δράσεων με αρχή, μέση και τέλος.
Ειδικά τώρα, που δημιουργήθηκε η ΚΟ.Δ.Ε.Π. με πρόεδρο την Λίτσα Καλαγιά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση στην εφαρμογή δράσεων με επίκεντρο την στήριξη των συνανθρώπων μας.
@Διαφορετικά η όποια προσπάθεια γίνεται, θα εξαντλείται σε επίπεδο επικοινωνιακής πολιτικής της πλάκας...