Latest News

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί παραμένουν απλήρωτοι στο Κ-1



 Αν κι έχουν γραφτεί πολλά για 
τους απλήρωτους εργαζόμενους στο "Κανάλι Ένα", δεν έχει επισημανθεί μια εξωθεσμική παρέμβαση που ίσως είναι και ο βασικότερος λόγος που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ενώ βρισκόμαστε μια βδομάδα από τα Χριστούγεννα.  
Η αλήθεια είναι ότι...
  το ποσό των περίπου 450.000 ευρώ, υπήρχε στα ταμεία του Δήμου Πειραιά και ήταν  δεσμευμένο για τη ΔΗΡΑΠ. Όμως η πάρεδρος δεν υπέγραφε την εκταμίευση τους, γιατί θεωρούσε πως το ποσό ήταν υπερβολικά υψηλό για να μην πούμε υπερβολικό. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ζητούσε συνεχώς νέα στοιχεία από τη Διοίκηση, που να δικαιολογεί το ύψος των χρημάτων. Όταν τελικά υπέγραψε και άνοιξε ο δρόμος για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Αρώνης, δεν έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας να εκταμιεύσει τα χρήματα. Η αθέατη πλευρά είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του επόμενου (!) γενικού γραμματέα Στέλιου Διαμαντίδη (ορίζεται επισήμως από τις αρχές του νέου χρόνου), να κρατηθεί ένα ποσό στα ταμεία του δήμου, έτσι ώστε η νέα δημοτική αρχή να έχει χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων και τις υπερωρίες των εργαζομένων. Ο λόγος είναι ότι τα ταμεία του Δήμου Πειραιά ήταν άδεια, καθώς άργησαν ν' αποδοθούν οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).  
 Με λίγα λόγια, οι εργαζόμενοι στο Κανάλι Ένα, δεν πληρώνονται γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή, κρατάει το ποσό για να καλύψει οικονομικές ανάγκες της επόμενης δημοτικής αρχής με την οποία απ' ότι φαίνεται συν- διοικεί τις τελευταίες ημέρες.
@ Κι αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε είναι επιεικώς απαράδεκτο από κάθε πλευρά...