Latest News

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο δήμαρχος και ο κομματάρχης

Σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή κάλεσε τους Πειραιώτες ο ένας εκ των δύο "μονομάχων" της εκλογική αρένας Γιάννης Μίχας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τονίζοντας πως "την Κυριακή πρέπει να εκλεγεί δήμαρχος και όχι κομματάρχης". Αν και δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος, αφού συνήθως συμβαίνουν και τα δύο μαζί!
Σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ...



εξέφρασε πολλάκις την ...κατανόησή του για τους λόγους της αποχής, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να αφήσουν τα διλλήματα και  να επιλέξουν  με ποιόν δήμαρχο θα πιάσουν λιμάνι και με ποιόν θα πιάσουν πάτο.
"Κατανοώ τα παράπονα, τον θυμό, την αγανάκτηση και την απέχθεια των πολιτών", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος,  επισημαίνοντας  πως το εκλογικό αποτέλεσμα της Α΄ Κυριακής, "επισκιάστηκε μέσα στη γενικότερη σύγχυση και τους προσωπικούς ή κομματικούς ανταγωνισμούς, τους οποίους ο Πειραιάς έχει επανειλημμένα πληρώσει ακριβά".
Τόνισε δε, πως πιστεύει ακράδαντα στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, γι αυτό και δεν ζήτησε τη συνδρομή πολιτικών αρχηγών και κομματικών  μηχανισμών, σε αντίθεση με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που"πλαισιώθηκε" δύο φορές από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σε περιοδείες του στον Πειραιά.
Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί τροχοπέδη για τον υποψήφιο δήμαρχο, καθώς ως γνωστόν η έλλειψη κομματικής παρουσίας είτε σε επίπεδο πολιτικού αρχηγού , είτε σε επίπεδο στελεχών, αφορά στην τακτική αποστασιοποίσης του Γιάννη Μίχα από την "κυβέρνηση του μνημονίου", που τον έχρισε υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά...