Latest News

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κέρδισαν οι μέτριοι, έχασε ο Πειραιάς



Ένα από τα μαθήματα των εκλογών τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ή να θεωρείς τον εαυτό σου ισχυρό πολιτικό για να κερδίσεις και να...

...πάρεις μια καρέκλα. Αρκεί να σταθείς τυχερός, να εκμεταλλευθείς την εμφύλια διαμάχη άλλων "συντρόφων" σου και να σ' επιλέξουν τα κομματικά όργανα σε μια ουσιαστικά διορισμένη θέση. Έως τώρα οι δύο ισχυροί άνδρες του ΠΑΣΟΚ κάτω στο λιμάνι ήταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας και ο νομάρχης Γιάννης Μίχας. Μετά τις εκλογές είναι χαμένοι και οι δύο, καθώς δεν μπόρεσαν να τα βρουν μεταξύ τους διακριτούς και συμπληρωματικούς ρόλους. Ο ένας δεν ξαναπήρε τη στήριξη του κόμματος και δεν επιλέγει ούτε για αντιπεριφεριάρχης, ενώ ο άλλος κατέβηκε υποψήφιος και δεν κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος. 
Αντίθετα, βγήκαν κερδισμένοι, δύο αιώνια χαμένοι που δεν θα είχαν καμία τύχη αν για την εκλογή τους χρειάζονταν σταυρό. Ο ένας είχε χάσει το δήμο μετά από 12 χρόνια και μετά δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, ο άλλος είχε διεκδικήσει δύο φορές βουλευτική έδρα και δεν είχε κατορθώσει να είναι ούτε επιλαχών. Τώρα τα δύο αυτά μέτρια κομματικά στελέχη καλούνται να διαχειριστούν ένα νέο θεσμό που υποτίθεται ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση στο τομέα της αυτοδιοίκησης. 
@Με άλλα λόγια,  κερδισμένοι βγήκαν οι  χαμένοι και οι μέτριοι, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι ο Πειραιάς και τα νησιά...