Latest News

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ο απόηχος της παραίτησης Αβραμίδη



Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή όταν αποποιείσαι μια θέση ευθύνης. Η χρονική στιγμή. Στην περίπτωση του Τάκη Αβραμίδη, η χρονική στιγμή που υπέβαλλε την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Καθαριότητας προσμετράται αρνητικά για κάποιους και θετικά για άλλους. 
Ένα χρόνο ( σ.σ. για την ακρίβεια από την 1η Απριλίου, όπως διευκρινίζει ο ίδιος) στην αντιδημαρχία Καθαριότητας...
... δεν τα κατάφερε. Όπως δεν τα κατάφερε και ο Αντώνης Αρώνης. Όπως δεν τα κατάφερε και ο Δημήτρης Αντωνάτος. Όχι γιατί δεν ήταν ικανοί, αλλά γιατί δεν υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός για να εξομαλυνθεί το πρόβλημα της Καθαριότητας.
 Αντιθέτως, θαυμάσαμε απανωτούς, λάθος χειρισμούς από τον 7ο όροφο, που οδήγησαν σε απεργίες και δικαστικές διαμάχες με τα Σωματεία των Εργαζομένων. Για μερικούς, η κίνηση του Τάκη Αβραμίδη δείχνει ευθιξία και αυτογνωσία ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, ακριβώς επειδή εμπλέκονται πολλοί φορείς (ΧΥΤΑ Φυλής, ΕΣΔΚΝΑ, Σωματεία Εργαζομένων). 
Για άλλους, δείχνει ανευθυνότητα και επιπόλαιο σκεπτικό καθώς απομένει μόνο ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η θητεία της δημοτικής αρχής. 
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο Τάκης Αβραμίδης είδε τα...χειρότερα που έρχονται και δεν ήθελε να στιγματιστεί με τον χαρακτηρισμό "ο αντιδήμαρχος των σκουπιδιών". 
Ωστόσο, με το να βγάζεις την ουρά σου απ έξω, δεν λύνεις το πρόβλημα. 
Τι και αν παρακαλούσαν σχεδόν...γονυπετείς δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων τον Τάκη Αβραμίδη στη σημερινή συνεδρίαση να ανακαλέσει την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Καθαριότητας; 
Όπου φύγει-φύγει ο Αβραμίδης και ας λύσει το πρόβλημα ο...επόμενος, ήτοι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που έρχεται φορτσάτος από 1.1.2011 να καθαρίσει τον Πειραιά σε 60 μέρες!
@Μήπως να σταματήσουμε το "δούλεμα" σε αυτή την πόλη; 
Θα ήταν μια περίφημη αρχή για τη λύση του προβλήματος...