Latest News

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα νούμερα του Μίχα



Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, αν και συνήθως ο καθένας τους ερμηνεύει όπως τον βολεύουν...
Η επίσημη πρεμιέρα του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα χαρακτηρίζεται επικοινωνιακά επαγγελματική και κατά συνέπεια δεν έβγαλε "ειδήσεις". Αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και δεν επιφύλαξε εκπλήξεις. 
Ρίξαμε μια δεύτερη ματιά στην ομιλία Μίχα προς τους δημοσιογράφους και καταγράψαμε ορισμένα νούμερα που μπορεί να έχουν την δική τους σημασία.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε...
....
@10 φορές χρησιμοποίησε τη λέξη "αυτονόητο". Κάποιοι έκαναν λόγο για την "επανάσταση του αυτονόητου", αλλά μάλλον ήταν υπερβολικοί. (Όταν έχουμε φθάσει στο σημείο να είναι ζητούμενο, το αυτονόητο δεν μιλάμε για επανάσταση, αλλά για κατάντια της πολιτικής).
@ 27 φορές χρησιμοποίησε τη λέξη "Να". Αντί  για το γνωστό "Θα" που έχει "καεί" επικοινωνιακά από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ουσία είναι ίδια, αφού παραπέμπει σε υποσχέσεις (δεσμεύσεις λένε οι επικοινωνιολόγοι) που συνήθως δεν υλοποιούνται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (κάλπη).
@ 6-8 μήνες θα χρειαστεί -λέει- για να καθαρίσει τον Πειραιά και να τον μετατρέψει σε πόλη προορισμού. (Άραγε τι θα κάνει αν δεν καταφέρει να πετύχει το στόχο ο υποψήφιος δήμαρχος;)
@ 15 υποψήφιοι δημοτικοί και 12 διαμερισματικοί σύμβουλοι, ηλικίας κάτω των 40 ετών σηματοδοτούν την ανανέωση στο πράσινο ψηφοδέλτιο.
@ 3 τουλάχιστον είναι παιδιά παλαιών δημοτικών συμβούλων, που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του συνδυασμού "Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία".
@13-14 νυν δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι από συνολικά 75 θα είναι στο ψηφοδέλτιο.
@ 10 δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Φασούλας "διευκόλυναν" ήδη τον υποψήφιο δήμαρχο και δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. 
@ 300 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Πειραιά.


Και τα τελευταία νούμερα
@ 108 άτομα εργάζονται - λέει- στο "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ" που έχει ετήσιο προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ. 
(Άγνωστο που βρήκε αυτούς τους αριθμούς ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι το δημοτικό ραδιόφωνο χρειάζεται "νοικοκύρεμα", χωρίς όμως να δώσει τον αριθμό των απολύσεων που θα κάνει όταν εκλεγεί...