Latest News

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η απάντηση Μίχα για τις προσλήψεις

"Ναι μεν, αλλά... το έκαναν και οι άλλοι"! 
Κάπως έτσι συνοψίζεται η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μίχα στο δημοσίευμα του ΕΤ για τις 67 προσλήψεις στη νομαρχία Πειραιά. 
Αν και ο ίδιος διατείνεται πως παραμένει ακατανόητο το γεγονός ότι "μια σοβαρή εφημερίδα παρουσιάζει μια παντελώς ανυπόστατη πληροφορία ως πραγματική είδηση", ωστόσο, παραδέχεται ότι οι προσλήψεις έγιναν στη νομαρχία Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι "αντίστοιχες προσλήψεις με τις ίδιες διαδικασίες έχουν πραγματοποιηθεί...



... από τις περισσότερες νομαρχίες & δήμους όλης της χώρας".

Η απάντηση του Γιάννη Μίχα έχει ως εξής:

"Σε απάντηση του σημερινού πρωτοσέλιδου του δημοσιεύματος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος σχετικά με δήθεν ρουσφετολογικές προσλήψεις, από το γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όσο κι αν είναι κατανοητή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων προεκλογικού χαρακτήρα, παραμένει παντελώς ακατανόητο το γεγονός ότι μια σοβαρή εφημερίδα παρουσιάζει μια παντελώς ανυπόστατη πληροφορία ως πραγματική είδηση.

Είναι πρώτα απ΄ όλα ανεξήγητη η επιλεκτική παρουσίαση των προσλήψεων που έγιναν στη Νομαρχία Πειραιά ενώ αντίστοιχες προσλήψεις με τις ίδιες διαδικασίες έχουν πραγματοποιηθεί από τις περισσότερες νομαρχίες και τους δήμους της χώρας.

Κατά δεύτερον οι προσλήψεις αυτές, όπως η ίδια η εφημερίδα παραδέχεται, έγιναν με την παντελώς νόμιμη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου μόνο ρουσφετολογικό χαρακτήρα δεν μπορεί να έχουν.

Τρίτον είναι απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός των προσλήψεων ως προεκλογικού χαρακτήρα όταν είναι γνωστό ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2010 με ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου που ενέκρινε το αίτημα για πρόσληψη 120 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και 60 συμβασιούχων για συγκεκριμένο έργο.

Τέταρτον η κίνηση αυτών των διαδικασιών ικανοποιεί σχετικό αίτημα που υπέβαλε η ΕΝΑΕ με σχετική επιστολή του νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, νυν υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη Ν.Δ.

Πέμπτον, παρά το αίτημα της ΕΝΑΕ να παραταθούν όλες οι συμβάσεις έργου προκειμένου να μπορέσουν οι νομαρχίες να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τον Ιούνιο ένα μικρό αριθμό συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ακόμα λιγότερες συγκριμένου έργου.

Έκτον, οι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Εσωτερικών θέσεις ξαναπέρασαν από το νομαρχιακό συμβούλιο του Πειραιά που τις ενέκρινε και πάλι ομόφωνα με την υπ΄αριθμ. 81/21-7-2010 απόφασή του.

Έβδομον, η σχετική προκήρυξη δημοσιεύτηκε από το ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν με τις προβλεπόμενες περί μοριοδότησης διαδικασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα υποβλήθηκε μια μόλις ένσταση στο ΑΣΕΠ η οποία και απορρίφθηκε.

Σημειώνεται τέλος ότι η έλλειψη προσωπικού αποτελεί πάγιο πρόβλημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τις μεγάλες νομαρχίες της χώρας όπως είναι αυτή του Πειραιά όπου η συνεχιζόμενη έλλειψη προσωπικού ξεπερνά το 40% των πραγματικών αναγκών".