Latest News

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«ΑλλάΖΟΥΜΕ τη Δραπετσώνα, αγκαλιάΖΟΥΜΕ το Κερατσίνι»

Με κεντρικό σύνθημα «αλλάΖΟΥΜΕ τη Δραπετσώνα, αγκαλιάΖΟΥΜΕ το Κερατσίνι», ο δήμαρχος Δραπετσώνας Αλέξανδρος Χρυσός εγκαινίασε το έργο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για ένα έργο...


...πνοής που συνδέει το Καστράκι και την Ηετιώνεια Πύλη και την ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιείται ο γκρεμός που δημιούργησαν οι εκσκαφές του ΟΛΠ.
Οι εργασίες του έργου ξεκίνησαν το 2007, ο προϋπολογισμός ανήλθε στα 5.500.000 εκ. ευρώ και η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής.

Στην ομιλία του, ο Αλέξανδρος Χρυσός υπογράμμισε πως είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να υλοποιηθεί και η Β΄ φάση της ανάπλασης, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Δραπετσώνας & του Κερατσινίου θα επιβεβαιώσουν την αναγνώριση στο έργο της δημοτικής αρχής στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γ.Διαμαντίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Η.Λιακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ .Ι.Νιώτης, ο βουλευτής Πειραιά κ. Δ.Καρύδης, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και επρόσωποι από μαζικούς φορείς και υπηρεσίες της περιοχής.

Η αυλαία της εκδήλωσης έπεσε με συναυλία από το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Κορακάκη.