Latest News

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τα λόγια του αέρα των υποψηφίων για το Κ1

Αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν ζητήσουν να γίνει ΤΩΡΑ διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΗΡΑΠ και δεν απαιτήσουν να λάβουν τα επίσημα στοιχεία για την κατάσταση στο Κ1, τότε κινδυνεύουν να χαρακτηρίζονται ως ευκαιριακοί πολιτικάντηδες, που βγαίνουν δημοσίως και λένε λόγια του...
...αέρα για το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης. 
Το θέμα της διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στη ΔΗΡΑΠ έχει φθάσει και στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.
Όμως φαίνεται ότι το σκέπτονται ακόμα, αν και ήδη γνωρίζουν. Μόνο γι' αυτό θα μπορούσε κανείς να τους θεωρήσει ακόμα και συνυπεύθυνους, τουλάχιστον για την αδράνεια τους, τη σιωπή τους ή την αδιαφορία τους.
Ο διαχειριστικός έλεγχος θα ήταν μια αυτονόητη ενέργεια σ΄ οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα της ...Ασίας, όταν μια διοίκηση ολοκλήρωνε τη θητεία της και ετοιμάζονταν να παραδώσει τη σκυτάλη στους επόμενους. 
Εδώ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν  όλοι και ιδίως οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Αντί να ζητήσουν επίσημα στοιχεία για το Κ1 και μετά να προτείνουν καθαρές λύσεις, κυρίως προς όφελος των εργαζομένων, βολεύονται με "φάλτσες πληροφορίες" που τους λένε διάφοροι καλοθελητές ρουφιάνοι ή υποτίθεται δικοί τους άνθρωποι, που τους δίνουν και λίστες με ποιους πρέπει να φύγουν ή να μείνουν στο Κ1. 
Αυτά δεν είναι σοβαρά και υπεύθυνα πράγματα. Μάλλον είναι για γέλια...
Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου σοβαρό άνθρωπο και αξιόπιστο πολιτικό, όταν δεν διαθέτεις επίσημα και πλήρη στοιχεία για το Κ1, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζεις να κατηγορείς όσους εργάζονται για ένα μεροκάματο της πείνας (μιλάω γι' όσους παίρνουν έως 1000- 1200 ευρώ).
 Γι' αυτό, χρειάζεται να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΗΡΑΠ κι αν προκύψουν στοιχεία και ευθύνες  για πράξεις και παραλείψεις της διορισμένης διοίκησης, τότε να ζητήσουν ν' αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, αλλά να προτείνουν και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του δημοτικού ραδιοφώνου.
Αλλιώς, λένε λόγια του αέρα ή αν θέλετε κάνουν μικροπολιτική του κώλου και όπως είναι γνωστό μ' αυτό τον τρόπο δε βάφονται...ούτε αβγά!