Latest News

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μια μεγάλη αλήθεια για τους ηχολήπτες

Το "Reportaz Net" στήριξε τον αγώνα των ηχοληπτών που απολύθηκαν από τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ, επειδή ζητούσαν να πάρουν τα λεφτά τους. 
Το ίδιο θα έκανε για οποιοδήποτε εργαζόμενο που βρισκόταν σε ανάλογη θέση. Αυτό αποτελεί θέμα αρχής και είναι αδιαπραγμάτευτο για μας. 
Τώρα όμως που η υπόθεση των απολύσεων φαίνεται πως είχε αίσιο τέλος, ύστερα από την παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να πούμε και κάποιες αλήθειες...






Μπορεί ν' ασκήσαμε σκληρή κριτική στις μεθοδεύσεις της προέδρου (αν και να είστε σίγουροι πως θα μπορούσαμε να γράψουμε περισσότερα και χειρότερα), αλλά για να πούμε και της ...στραβής το δίκιο, οι ηχολήπτες έχουν παρατραβήξει το σχοινί. 
Δεν λέμε να μην ζητήσουν τους οφειλόμενους μισθούς τους (το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και είναι να απορεί κανείς που δεν το κάνουν, λες και δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα).
Εκείνο που δεν έχετε καταλάβει, είναι ότι τώρα χρειάζεται να το πάρετε αλλιώς και ν΄ αλλάξετε τακτική στη διεκδίκηση των αιτημάτων σας. 
Με απλά λόγια, δεν μπορείτε να κάνετε επίσχεση εργασίας απ' αόριστον, ρε μάγκες. 
Γιατί πολύ απλά απαξιώνεται εντελώς το μαγαζί που υποτίθεται πως θέλετε να τρώτε ένα ψωμί και αύριο
Πολύ περισσότερο, δεν μπορείτε να συνεχίζεται να παίζεται  και με την εργασία των υπολοίπων εργαζόμενων στο Κ1. 
Δεν ξέρω αν σας το έχει πει κανένας, αλλά με την επίσχεση έχετε γ@μήσει στην κυριολεξία και τη δουλειά των παραγωγών, δημοσιογράφων κ.α.  
Στο κάτω κάτω της γραφής, βρείτε καμία γκόμενα/ο ή να πάτε για ψάρεμα. 
Η "επίσχεση των ηχοληπτών" και κατ' συνέπεια η υπολειτουργία και απαξίωση του δημοτικού ραδιοφώνου πρέπει να σταματήσει πάνω απ' όλα για το δικό σας το καλό, αλλά και των υπόλοιπων εργαζόμενων. 
Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους κινητοποιήσεων ή αντίδρασης στις αυθαιρεσίες της προέδρου. Για παράδειγμα, κάντε κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης ή ό,τι άλλο γουστάρετε. 

Το δημοτικό ραδιόφωνο όμως χρειάζεται να λειτουργεί κανονικά 24ώρες το 24ώρο όλες τις ημέρες. Αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο. Κατανοητό;

@Εμείς ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους...