Latest News

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Άλλες εποχές κι άλλα ήθη στο "Κανάλι 1 "




Νέα ανακοίνωση εξεδωσε η ΕΤΕΡ για το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Αλλες εποχές και άλλα ήθη θυμίζει η πρακτική της διοίκησης του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1», απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις
Ενάμιση μήνα οι τεχνικοί (ηχολήπτες και ηλεκτρονικοί) της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Κανάλι 1 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας πληρωμή χρεωστούμενων μισθών. Το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έχει επιβάλει η διοίκηση του ραδιοσταθμού είναι πρωτοφανές...
..........



......Απειλές σε εργαζόμενους με πειθαρχικά, φραστικές απειλές του τύπου «με κάθε κόστος θα σας απολύσω» είναι τα όπλα που έχει επιστρατεύσει η διοικήτρια προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Μέσα σε όλα αυτά έχει επιστρατεύσει δημοτική υπάλληλο που πληρώνεται από τον Δήμο Πειραιά και την πληρώνει και από το ταμείο του ραδιοφώνου (αξιολογότατο ποσό κατά τα λεγόμενα των συναδέλφων της),να εργάζεται παρανόμως στο στούντιο που βγαίνει το ζωντανό πρόγραμμα υποκαθιστώντας εν είδει «μηχανισμού ανάσχεσης της επίσχεσης» τους ηχολήπτες που βρίσκονται όλοι σε επίσχεση. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα προσέλαβε νέα ηχολήπτρια χωρίς ΑΣΕΠ, προκειμένου να λειτουργήσει και αυτή ως μηχανισμός εναντίον της επίσχεσης.
Η συγκεκριμένη διοίκηση του Καναλιού 1 άγγιξε τον πάτο. Με καταχωρίσεις κολλητών της δημοσιογράφων σε εφημερίδες προσπαθεί να πείσει ότι το Κανάλι 1 λειτουργεί κανονικά (σε 24ωρη βάση όπως λέει) και μπαίνει σε μια διαδικασία κόντρας με τους εργαζόμενους και σε ένα ιδιότυπο εργοδοτικό bras de fer. Προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι κάποιοι θέλουν κλειστό το Κανάλι 1. Το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδεται συνεχώς η διοικήτρια πραγματικά ξεπερνάει τα όρια. Έχοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους για Μάιο και Ιούνιο αναρωτιέται γιατί αντιδρούν. Τι να πούμε εμείς, πραγματικά η κοινή λογική απουσιάζει."