Latest News

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

«Βόμβα» από τον Στρατηγό Νικόλαο Μανωλάκο: «Βάλαμε με πυρά κατά τουρκικού ελικοπτέρου» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βόμβα» έριξε ο Στρατηγός ε.α. Νικόλαος Μανωλάκος, αποκαλύπτοντας πως το προηγούμενο έτος βρισκόμασταν καθημερινά στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία, με το επεισόδιο στη Ρω...
να μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ σε πορεία σύγκρουσης.


«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είμασταν απο την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο με το δάκτυλο στη σκανδάλη» αποκαλύπτει ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Στρατηγός ε.α Νικόλαος Μανωλάκος, ο οποίος αποστρατεύτηκε πρόσφατα μετά την διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στην εκπομπή «Σήμερα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καταδρομέας Στρατηγός Μανωλάκος ήταν αποκαλυπτικός και δεν μάσησε τα λόγια του, ρίχνοντας φως στην πρωτοφανή ένταση στην ελληνοτουρκική κρίση κατά το προηγούμενο έτος.
«Είχαμε μεγάλη και καθημερινή ένταση με την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο του 2018»αποκαλύπτει ο Στρατηγός, «και μετά τα αλλεπάλληλα γεγονότα στον Έβρο και στα νησιά (Αιχμαλωσία στελεχών-παραλίγο βύθιση του περιπολικού ΓΑΥΔΟΣ ) υπήρχε κατήφεια και προβληματισμός στο προσωπικό των Ε.Δ.

Αλλά ήρθε ένα γεγονός στη Ρω που αναπτέρωσε το ηθικό του στρατού μας. Την Δευτέρα του Πάσχα τούρκικο Ε/Π με σβηστά τα φώτα προσέγγιζε το νησί της Ρω!
Ο Υπολοχαγός της φρουράς σήμανε συναγερμό και ενημέρωσε την ηγεσία. Στην ΑΣΔΕΝ δώσαμε αμέσως την διαταγή των κανόνων εμπλοκής και η φρουρά έβαλε με τροχιοδεικτικά πυρά στην πορεία του ελικοπτέρου, το οποίο αμέσως γύρισε πίσω πανικόβλητο».
Οι Τούρκοι οτι λένε το κάνουν, επεσήμανε ο Στρατηγός, «και για εμάς είναι μέγιστο θέμα τι θα κάνουμε αν έρθουν να τρυπήσουν στο Καστελόριζο».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ