Latest News

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Το φάουλ του Ηλία Σαλπέα με τα ραβασάκια στο Μώραλη

Απο τον Κύρο Παληκάρη 

Ένα πολιτικό λάθος, που είναι ασυγχώρητο τουλάχιστον για στέλεχος του ΚΚΕ, φαίνεται να έκανε ο δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" Ηλίας Σαλπέας, ο οποίος πήρε μετεγγραφή λίγους μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό...
"Πειραιάς Νικητής"1

Η μετεγγραφή αυτή διέρρευσε σε φιλικά ΜΜΕ της Δημοτικής Αρχής Μώραλη και συνοδεύεται με μια φωτογραφία σε καφέ, αλλά και τις επιστολές - "ραβασάκια" που αντήλλαξαν οι δύο τους πριν προχωρήσουν στο πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης αν θέλετε, φιλοδοξώντας ο προερχόμενος από ΚΚΕ υποψήφιος ν' αποτελέσει το.. αριστερό άλλοθι  ενός συνδυασμού, ιδρυτής του οποίου είναι ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ωστόσο πριν ξεκινήσεις τις επαφές μέσω επιστολών ο Ηλίας Σαλπέας όφειλε να έχει παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ή ν' ανακοινώσει επισήμως την ανεξαρτητοποίηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Αυτό θεωρείται πολιτικό ατόπημα κι εκθέτει όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και ολόκληρο το ΚΚΕ που στήριξε το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση"  με την οποία εξελέγει δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014.

Το παρασκήνιο 

Κάτω στον Πειραιά πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσαν φήμες  πως συζητήθηκε το όνομα του Ηλία Σαλπέα  να είναι επικεφαλής του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη θέση της Ελπίδας Παντελάκη. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Σαλπέας ήθελε να ηγηθεί ενός ευρύτερου ψηφοφελτίου  απέναντι στην απερχόμενη δημοτική αρχή Μώραλη και έθεσε θέμα να γίνει άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Τότε λέγεται πως με συντοπτικές διαδικασίες οι σύντροφοι επέλεξαν υποψήφια Δήμαρχο για τον Πειραιά την βουλευτή του κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι αφού δεν μπόρεσε να είναι επικεφαλής της "Λαίκής Συσπέιρωσης" με τους δικούς του όρους, τότε άρχισε να σκέφτεται  να πάει  στον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής"...

Αν και στο Δήμο Πειραιά συνηθίζεται δημοτικοί σύμβουλοι ν' αλλάζουν παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, ή αν θέλετε να πηγαίνουν, όπου φυσάει ο άνεμος, προκειμένου να καταφέρουν να επανεκλεγούν και να μην χάσουν την καρέκλα του, ωστόσο τέτοιο ανάλογο φαινόμενο είναι πρωτόγνωρο ή τουλάχιστον συμβαίνει σπάνια για στέλεχος συνδυασμού του ΚΚΕ και μάλιστα χωρίς να έχει παραιτηθεί από τη θέση του!

@ Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το πολιτικό ατόπημα  του Ηλία Σαλπέα ο οποίος αφού παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ,  καλό είναι να ξεκαθαρίσει στους δημότες του Πειραιά: 
Ή έως τώρα ήταν σε λάθος παράταξη 
 ή από δω και πέρα πάει σε λάθος παράταξη
γιατί και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν σύντροφε...