Latest News

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Τα σενάρια με την ημερομηνία των εκλογών στο Μαξίμου: Φόβοι και «πονταρίσματα»

Μπορεί το υπουργείο Εσωτερικών να δηλώνει έτοιμο για τη διενέργεια πολλαπλών εκλογών τον Μάιο με την προμήθεια όλου του αναγκαίου υλικού, όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει τις...
τελικές του αποφάσεις.
Η εξάντληση της τετραετίας και η απόλυτη διάψευση των προφητειών για «πτώση» της νέας πλειοψηφίας – «κουρελού» είναι το σενάριο που προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας και διαμηνύει όχι μόνο σε δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και σε συνομιλίες του με τους στενούς του συνεργάτες.
Η μεγάλη ανησυχία για τον Οκτώβριο είναι ο φόβος της «ψήφου διαμαρτυρίας» που μπορεί να αποτυπωθεί στην ευρωκάλπη τον Μάιο και να κάνει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ξεπεραστεί αυτό, πολλά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα ήταν η απόδειξη της πολιτικής σταθερότητας, την οποία επικαλείται το Μαξίμου, αφού θα είναι το πρώτο κόμμα μετά τη δεύτερη διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη που θα έχει ολοκληρώσει την τετραετία.
Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι οι κοινοβουλευτικοί από όλα τα κόμματα που θεωρούν πως οι εθνικές εκλογές για τις 26 Μαΐου έχουν «κλειδώσει» και απλώς το Μαξίμου δεν το ανακοινώνει, αφού θέλει να πιάσει όσο πιο απροετοίμαστη γίνεται τη ΝΔ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όσοι υπερθεματίζουν για τη διεξαγωγή τριπλής κάλπης τον Μάιο βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία όσο τα θετικά νομοθετήματα για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επιδότηση ενοικίου, τις 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ακόμα «φρέσκα» και μπορεί να τα επικαλεστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμα και το «χαρτί» της μείωσης του αφορολόγητου θα μπορούσε να παίξει ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάιο υποσχόμενος πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που θέλει να καταργήσει και αυτό το μέτρο μετά και την περικοπή των συντάξεων.
Παράλληλα, σύμφωνα με το newpost.gr, υπάρχουν και στελέχη που βλέπουν πως πιθανή ανάκαμψη των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα έδινε την απαραίτητη ανάσα στη Φώφη Γεννηματά ενόψει των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο. Αυτό θα αφαιρούσε από τον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως η μοναδική λύση για τη συσπείρωση του χώρου της κεντροαριστεράς.