Latest News

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος serial killer της Ρωσίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο 54χρονος πρώην αστυνομικός Μιχαήλ Ποπκόφ είναι ο μεγαλύτερος serial killer της Ρωσίας που ούτε λίγο ούτε πολύ κρίθηκε ένοχος για ...
78 φόνους!
 Ο «μανιακός του Ανγκάρσκ», όπως έχει επονομαστεί, σκότωνε γυναίκες τη νύχτα με τσεκούρι ή με σφυρί.
Στην αρχή προσκαλούσε τα θύματά του, μερικά από τα οποία βίαζε, να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του τη νύχτα, χρησιμοποιώντας μερικές φορές το αστυνομικό όχημά του πέραν των ωρών υπηρεσίας του.
Στο στόχαστρό του έπεφταν κυρίως πόρνες, όλες ηλικίας από 16 έως 40 ετών. Θεωρούσε τον εαυτό του σαν έναν «καθαριστή» που καθάριζε την πόλη από τις πόρνες της. Εγκατέλειπε τα θύματά του μέσα στα δάση, σε νεκροταφεία ή στην άκρη δρόμων. Μόνο δύο γυναίκες είχαν καταφέρει να επιζήσουν των επιθέσεών του, βαριά τραυματισμένες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ιρκούτσκ, ο Μιχαήλ Ποπκόφ είχε «παθολογική ανάγκη να σκοτώνει ανθρώπους». Ο Ποπκόφ είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά το 2015 για τον φόνο και τον βιασμό 22 γυναικών. Στη συνέχεια ομολόγησε άλλους 59 φόνους, όμως η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποδείξει τη διάπραξη τριών εξ αυτών. Κρίθηκε επίσης ένοχος για τον βιασμό δέκα εκ των θυμάτων του. Μάλιστα, για να παραπλανήσει τους συναδέλφους του έπαιρνε μέρος στις έρευνες που γίνονταν για διερευνηθούν τα εγκλήματα του.
Παρόλα αυτά όμως η αστυνομία υποπτευόταν ότι πίσω από αυτές τις δολοφονίες μπορεί να κρυβόταν ένας «δικός της» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κάλυπτε επιμελώς τα ίχνη του έπειτα από κάθε φόνο. Έτσι λοιπόν το 2012 στο Βλαδιβοστόκ μετά από μιας μεγάλης κλίμακας έρευνα, η οποία περιλάμβανε αναλύσεις DNA κατοίκων το αυτοκίνητο των οποίων ανταποκρινόταν στα ίχνη ελαστικών που είχαν βρεθεί στους τόπους των εγκλημάτων, κατάφεραν να τον συλλάβουν.